Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Peste 45% dintre romani vor o locuinta cu doua camere

Peste 45% dintre romani vor o locuinta cu doua camere

Mai mult de 45% dintre romani vor sa cumpere, prin programul Prima Casa, o un apartament cu doua camere, construit dupa anul 1977, in zone semicentrale, conform unui studiu BCR, preluat de NewsIn.

Astfel, peste 45% din persoanele chestionate au indicat ca vor sa achizitioneze o proprietate prin programul Prima Casa, in timp ce doar 22,64% vor sa cumpere doar prin surse proprii.

La nivel de Bucuresti, 41,51% din clienti s-au aratat interesati de Prima Casa, iar 20,76% sa cumpere prin surse proprii.

Potrivit studiului "Intentiile cumparatorului de locuinta", lansat joi de BCR, majoritatea clientilor vor sa cumpere locuinte construite dupa 1977.

In ceea ce priveste avansul pe care cumparatorii sunt dispusi sa-l asigure, 47,5% au indicat un procent de 5-10% la nivelul Romaniei, in timp ce in Bucuresti procentul este de 42,86%.

Cei mai putini au la dispozitie un buget pentru avans mai mare de 25%, respectiv 5,28% la nivel national si 2,38% la nivelul Capitalei.

Aproprierea fata de mijloacele in transport in comun reprezinta cel mai important criteriu luat in considerare la achizitionarea unei locuinte. In plus, aproape 60% dintre cei interesati sa cumpere o locuinta se uita mai ales la zonele semicentrale, iar un sfert la cele centrale.

Locuintele din afara orasului sunt cautate doar de circa 6% dintre clienti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1309 ori