Omului de afaceri Iosif Armas i-au fost retrase drepturile din Argirom

Luni, 12 Iulie 2010, ora 09:28
2522 citiri
Omului de afaceri Iosif Armas i-au fost retrase drepturile din Argirom

Toate drepturile din societatile Argirom si Hercules i-au fost retrase omului de afaceri Iosif Armas, din cauza datoriilor pe care acestea le au la bugetul de stat, de 17 mil. euro, iar creditorii ar putea cere intrarea in faliment a firmelor, a declarat, pentru NewsIn, primarul din Baile Herculane, precizeaza NewsIn.

"Statul are de recuperat circa 17 milioane euro de la Argirom si SC Hercules, firme controlate de Iosif Armas.

In 2001, firmele au primit din rezervele de stat produse alimentare in valoare de 440 miliarde lei vechi, adica 20 milioane dolari la acea vreme. Iosif Armas nu a platit nici banii si nici nu a returnat produsele.

Ai maxim un an la dispozitie sa refaci stocul. Cu penalitati cu tot, Armas datoreaza circa 17 milioane euro", a declarat Agentiei NewsIn primarul din Baile Herculane, Nicusor Vasilescu.

Acesta a precizat ca pe 25 iunie a avut loc Adunarea Creditorilor la Argirom, cand s-a decis retragerea drepturilor lui Armas din societatile unde este actionar, Argirom si SC Hercules.

"In curand va avea loc o alta intalnire a creditorilor, unde probabil se va decide intrarea in faliment a societatilor lui Iosif Armas.

Creditorii au cerut un audit si, in urma acestuia, probabil se va lua aceasta decizie", a precizat Nicusor Vasilescu.

De asemenea, Hotelul Hercules, controlat tot de omul de afaceri, va fi scos la licitatie pe 17 iulie, cu un pret de pornire de 9 milioane lei.

SC Hercules SA datoreaza BCR 3,85 milioane euro si dobanzile aferente pentru linii de credit neachitate.

Totodata, Hotelul Roman din statiune, controlat tot de Iosif Armas, a fost vandut firmei Casito Aerotransport SRL din Hunedoara pentru 8,6 milioane lei, in urma unei licitatii din 4 iunie.

Pe de alta parte, licitatia pentru vanzarea Hotelului Afrodita din Baile Herculane, care in prezent este inchis, va fi reluata la o data care nu a fost stabilita inca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
#afaceri, #armas, #argirom , #stiri BCR