Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Normele de creditare impuse de BNR ar putea scadea gradul maxim de indatorare al BCR

Normele de creditare impuse de BNR ar putea scadea gradul maxim de indatorare al BCR

Gradul maxim de indatorare pentru creditele acordate de BCR s-ar putea diminua, dupa aplicarea noilor norme, cu 2 pana la 10%, in functie de tipul de credit, ajungand intre 55-68%, a declarat directorul Directiei de Dezvoltare Afaceri si Produse Retail din cadrul BCR, Sorin Mitititelu. "Sunt tipuri de credit pentru care gradul de indatorare va scadea foarte putin, cu 2%, de la 70 la 68%, dar si prduse pentru care gradul maxim de indatorare ar putea scadea cu 10%, de la 65 la 55%", a precizat Mititelu, facand referire la calculele incluse in normele de creditare a populatiei depuse recent la banca centrala, pentru care banca asteapta, in prezent, avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


El a adaugat ca, in cazul BCR, cea mai puternica scadere a gradului maxim de indatorare acceptat de banca se va observa pe segmentul creditelor in valuta, acordate pe termen lung.


Mititelu a adaugat ca, pentru a contracara efectul restrictiv al noului regulament, BCR urmareste sa lanseze noi produse de creditare.


Ca tendinta a pietei in viitor, el a precizat ca, in contextul actual, se trece dinspre creditare inspre economisire.


Cu toate acestea, volumul de credite va inregistra in continuare cresteri, iar efectul noilor norme nu va fi in nici un caz unul de scadere a creditelor, a mai precizat Mititelu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1282 ori