Nisco Invest s-a imprumutat 30 mil euro de la BCR pentru construirea unui centru comercial

Marti, 08 Iulie 2008, ora 15:18
1502 citiri
Nisco Invest s-a imprumutat 30 mil euro de la BCR pentru construirea unui centru comercial

Compania Nisco Invest a contractat un imprumut de peste 30 milioane euro de la BCR pentru constructia centrului comercial Akademia Center din Cluj, a anuntat promoterul proiectului, compania Colliers International, printr-un comunicat. Nisco Invest a contractat peste 30 mil euro de la BCR pentru construirea unui centru comercial


Compania Nisco Invest a contractat un imprumut de peste 30 milioane euro de la BCR pentru constructia centrului comercial Akademia Center din Cluj, a anuntat promoterul proiectului, compania Colliers International, printr-un comunicat.


Potrivit reprezentantilor Colliers, BCR a devenit recent partenerul finantator al proiectului Akademia Center, asigurand astfel finantarea proiectului pe intreaga durata a constructiilor. In paralele cu obtinera finantarii, Nico Invest a desemnat compania Soil Tech Drilling drept executantul fundatiei speciale.


"Am obtinut acum o luna creditul pentru finantarea proiectului Akademia Center dupa o perioada lunga de negocieri. Valoarea totala contractata de la BCR este de peste 30 milioane de euro si consideram ca fara finantare nu se poate dezvolta nici un proiect imobiliar", a declarat directorul executiv al Nisco Invest, Ovidiu Bojan.


Acesta a mai spus ca pentru a respecta termenul de livrare pe piata al proiectului estimat la finele trimestrului IV al anului 2009, lucrarile de excavare pe santier au fost deja demarate. Managementul proiectului este realizat de Engexpor, companie portugheza cu o vasta experienta internationala in oferirea de servicii de management al proiectelor si al constructiilor, in special pe segmentul de centre comerciale.


Akademia Center va avea o suprafata totala de 41.000 mp, din care 18.000 mp vor fi inchiriabili. Proiectul va dispune de supermarketuri, galerii de moda, restaurante, o zona de jocuri si divertisment, precum si o parcare subterana cu peste 300 de locuri de parcare. Noul proiect va fi un centru multifunctional, care pe langa spatiile de retail si servicii, va oferi si spatii de birouri de clasa A, dar si spatii medicale, amplasate la nivelurile superioare. Proiectul este dezvoltat pe un teren concesionat de la Consiliul Judetean pe o perioada de 49 de ani.


Alaturi de Nisco Invest, dezvoltatorul proiectului, echipa Akademia Center este completata de Colliers International, agent exclusiv de inchiriere, BCR Erste (finantare), Engexpor (manager de proiect), Soil Tech Drilling (constructor fundatie), Arhimar, arhitectul de implementare, dar si Primaria Cluj si Consiliul Judetean Cluj.


Compania Nisco Invest este o societate cu capital integral privat, romanesc, ce activeaza in domeniul dezvoltarii de proiecte imobiliare si face parte dintr-un grup de opt firme prezente pe piata locala incepand cu anul 1990.