Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MEF vrea sa rezolve prin memorandum chestiunea banilor ceruti de Proprietatea din privatizararea BCR

MEF vrea sa rezolve prin memorandum chestiunea banilor ceruti de Proprietatea din privatizararea BCR
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a introdus, in sedinta de guvern de saptamana trecuta, un memorandum pentru modificarea legii privind recuperarea restului de 160 milioane euro de catre Fondului Proprietatea din privatizarea BCR, a declarat directorul general al FP, Dana Lulache. In urma memorandului, va fi eleborat un act normativ cu putere de lege ce va modifica normele de interpretare asupra legii 247.


Fondul Proprietatea a incasat pana in prezent 88 milioane euro in urma privatizarii Bancii Comerciale Romane (BCR), adica 4% din cat a obtinut statul roman insa sustine ca trebuie sa primeasca in total 4% din valoarea totala a BCR."Este un demers prelitigios de conciliere. Nu am ajuns inca la o intelegere, iar managerii Fondului vor analiza ce este de facut din aceasta noua perspectiva", a mai spus Lulache.Banca Comerciala Romana (BCR) a fost privatizata complet in 2006, iar Erste Bank a devenit actionarul majoritar, detinand in prezent 69,1719% din actiunile BCR, dupa cumpararea pachetului detinut de statul roman, BERD si IFC - finalizata in octombrie 2006 - si dupa o oferta facuta salariatilor bancii, care detineau un pachet de circa 8% din capital.Erste a platit, pentru 61,8825% din actiunile BCR, 3,75 miliarde euro, pret la care banca era evaluata la o valoare totala de 6,06 miliarde euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 862 ori