Listarea BCR, doar daca SIF-urile forteaza Erste

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 14:36
1574 citiri
Listarea BCR, doar daca SIF-urile forteaza Erste

Chief Financial Officer, Erste Group, Manfred Wimmer, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte, ca listarea BCR la Bursa se va petrece doar daca cele cinci SIF-uri vor cere acest lucru si ca in afara de oferta actuala nu va mai exista alta.

"Mesajul nostru a fost foarte clar. Atat putem sa va oferim. Nu mai putem altceva si nici nu va fi in viitor. Daca acest lucru nu se perfectioneaza, asta e. Ramanem asa cum am fost inainte si listarea se va petrece doar daca cele cinci SIF-uri ne forteaza impreuna sa o facem", a spus Manfred Wimmer.

El a declarat ca spera ca, pana la finalul lunii octombrie, sa stie cu care SIF-uri se va semna. Dupa AGA (de la SIF-uri), oferta va pica. Astfel, cei care vor ramane actionari la BCR si nu vor semna nu vor avea alta oferta.

Erste Group a anuntat ca a incheiat unui acord de principiu cu patru dintre cei cinci actionari minoritari la Banca Comerciala Romana (BCR) - SIF Banat Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia - prin care Erste Group va achizitiona o participatie de 24,12% sau 2.618.286.036 actiuni la BCR.

Dupa finalizarea proceselor de aprobare de la SIF-urile participante, achizitia va fi executata printr-o serie de tranzactii. SIF Moldova poate subscrie la acelasi acord, in cazul in care opteaza pentru acest lucru.

#listare bcr, #listare bcr , #bcr, #erste , #stiri BCR