Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Leul revine la nivelul de luni seara, de 3,63 lei/euro, dupa o scurta apreciere in debutul sedintei

Leul revine la nivelul de luni seara, de 3,63 lei/euro, dupa o scurta apreciere in debutul sedintei

Moneda nationala a revenit, dupa primele ore ale sedintei de marti, la nivelul din seara precedenta, de 3,63 lei/euro, dupa o deschidere in apreciere cu aproape doi bani, la cotatii usor peste 3,61 lei/euro, in conditiile in care presiunile speculatorilor din regiune par sa se fi mutat pe forint. "Leul s-a dus usor in sus, dar marginal, pe seama deprecierii forintului. Moneda ungureasca este sub presiune, a ajuns la minimul ultimilor doi ani, in conditiile in care speculatorii pare ca s-au mutat pe forint", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR), Narcis Noaghea, pentru NewsIn.


Leul a deschis sedinta la 3,6125 lei/euro, dar s-a depreciat foarte repede pana la 3,63 lei/euro, continuand sa fluctueze in jurul acestui nivel. La ora 10:45, bancile cumparau un euro cu 3,6327 lei si il vindeau cu 3,6377 lei.


Pe pietele din regiune, forintul a pierdut teren de la 269 unitati/euro pana la 273 unitati/euro, iar zlotul a urmat aceeasi tendinta, depreciindu-se de la 3,57 zloti/euro in debutul sedintei pana la 3,6 unitati/euro.


Pe pietele internationale, moneda americana s-a apreciat fata de euro in prima parte a zilei, de la cotatii peste 1,33 dolari/euro, pana la 1,3246 dolari/euro la 11:00, ora Romaniei.


Dobanzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au continuat sa creasca puternic, pana la 80 - 85%, nivel la care s-au facut si "tranzactii, in conditiile in care sunt banci straine care au nevoie de sustinere pe pozitiile long pe euro/leu", a mai spus Noaghea. El a adaugat ca dobanzile au urcat si pe fondul apropierii sfarsitului perioadei de constituire a rezervelor minime obligatorii si nevoii de lei pentru platile de taxe.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1188 ori