In lipsa de bani pentru Prima Casa, BCR lanseaza credite alternative

Joi, 14 Aprilie 2011, ora 09:55
2655 citiri
In lipsa de bani pentru Prima Casa, BCR lanseaza credite alternative

BCR a terminat fondurile pentru Prima Casa. Banca a iesit cu alternative la Prima Casa, dar a ajuns sa ceara un avans minim dublu fata de cel din programul guvernamental, adica de 10%. Mai mult, nivelul dobanzilor este mult mai ridicat, potrivit Mediafax.

Cea mai mare banca din Romania, BCR, a terminat fondurile pentru acordarea de imprumuturi prin programul Prima Casa.

Pana la demararea programului Prima Casa 4, institutia de credit cea mai puternic implicata in programul guvernamental, lanseaza un imprumut - punte.

Astfel, banca a anuntat lansarea unei alternative de finantare la programul Prima Casa 3, exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental cunoscutadeja ca Prima Casa 4, a anuntat joi banca.

Banca precizeaza ca lansarea creditului "Prima Casa de la BCR" are loc in contextul in care plafonul de garantare alocat bancii, in valoare de 64 milioane euro, a fost epuizat.

"Creditul Prima Casa de la BCR se adreseaza clientilor care au depus deja documentatia, dar nu mai pot astepta lansarea programului Prima Casa 4 datorita faptului ca antecontractele de vanzare-cumparare incheiate expira in foarte scurt timp.

Conditiile sunt extrem de avantajoase, dobanda fiind aceeasi ca la Prima Casa 3", a declarat Stefan Coroianu, director executiv Directia Managementul Produselor Retail in cadrul BCR.

Destinatia creditului este achizitia de locuinte finalizate, avansul este de 15%, iar perioada de creditare variaza intre 5 si 30 de ani.

Potrivit bancii, costurile sunt similare cu cele de la creditul Prima Casa 3 - clientii cu istoric beneficiaza de o dobanda EURIBOR la trei luni, plus 3,75 puncte procentuale, iar clientii standard de o dobanda EURIBOR la trei luni plus 3,95 puncte procentuale, singurul cost suplimentar suportat de client fiind comisionul lunar de administrare in valoare de 7 euro pentru credite mai mici de 20.000 euro si 17 euro pentru credite de cel putin de 20.000 euro.Valoarea creditului variaza intre 5.000 euro si 66.500 euro, in functie de anul constructiei locuintei achizitionate.

Totodata, banca precizeaza ca noul produs nu implica interdictia de vanzare a locuintei in primii cinci ani.

De asemenea, nu trebuie constituit un depozit colateral si nu se plateste un comision anual, iar durata de aprobare a creditului este redusa datorita faptului ca analiza noilor solicitari de credit se poate realiza in baza documentatiei depuse pentru dosarul Prima Casa 3. BCR nu percepe comision de analiza a dosarului.

#avans credit, #bcr, #credite ipotecare, #dobanzi, #prima casa , #stiri BCR