Fondul Proprietatea vrea de la Finante 160 mil euro din privatizarea BCR

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 11:56
1978 citiri
Fondul Proprietatea vrea de la Finante 160 mil euro din privatizarea BCR

Urmatorul termen in procesul pe care Fondul Proprietatea l-a intentat Ministerului Finantelor Publice pentru restul de 160 milioane euro pe care ii mai are de primit in urma privatizarii BCR, este la sfarsitul lunii martie, a declarat directorul general al institutiei, Daniela Lulache.

"Fondul se judeca in continuare cu Ministerul de Finante, pentru obtinerea restului de bani din privatizarea BCR, dupa ce negocierile purtate pana in toamna anului trecut cu Finantele au esuat, iar urmatorul termen este in martie", a spus Lulache.

Fondul Proprietatea trebuie sa mai primeasca de la stat, din banii incasati din privatizarea BCR, inca 160 milioane euro, care reprezinta diferenta dintre valoarea pachetului de 4% din capitalul bancii si suma incasata.

Fondul Proprietatea a primit 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa Fondul trebuie sa primeasca 4% din valoarea BCR.

Banca Comerciala Romana (BCR) a fost privatizata complet in 2006, iar Erste Bank a devenit actionarul majoritar. Erste a platit, pentru 61,8825% din actiunile BCR, 3,75 miliarde euro, pret la care banca era evaluata la o valoare totala de 6,06 miliarde euro. Statul roman a incasat de la Erste Bank, pentru pachetul de 36,88% din actiuni pe care il detinea, circa 2,2 miliarde euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #finante, #fondul, #privatizare, #proces, #proprietatea , #stiri BCR