Fondul Proprietatea schimba reclamatul, doar, doar isi recupereaza banii pe BCR

Marti, 24 Martie 2009, ora 12:08
1375 citiri
Fondul Proprietatea schimba reclamatul, doar, doar isi recupereaza banii pe BCR

Fondul Proprietatea se va judeca cu AVAS si Ministerul Finantelor in procesul intentat anul trecut MEF pentru recuperarea celor 160 milioane euro din vanzarea BCR, dupa ce instanta a amanat litigiul dintre cele doua parti la inceputul acestei luni, au spus marti surse din Fond, pentru NewsIn.

S-a decis ca AVAS si Ministerul Finantelor Publice, si nu Ministerul Economiei, este cel care trebuie sa preia acest caz, au spus sursele citate.

Pe 5 martie, instanta a amanat litigiul dintre Fondul Proprietatea si fostul Minister al Economiei si Finantelor, dupa ce a cerut protocolul semnat intre Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Economiei, ce arata cine va fi partea reclamata in proces.

Astfel, al patrulea termen de judecata va avea loc in aprilie, dupa ce negocierile purtate pana in toamna anului trecut intre Fondul Proprietatea si fostul Minister al Economiei si Finantelor au esuat.

Fondul Proprietatea sustine ca trebuie sa mai primeasca de la stat, din banii incasati din privatizarea BCR, inca 160 milioane euro, care reprezinta diferenta dintre valoarea pachetului de 4% din valoarea bancii - la pretul platit de Erste Bank - si suma incasata.

Fondul Proprietatea a primit 88 milioane euro in urma privatizarii BCR, adica 4% din cat a obtinut statul roman, insa Fondul vrea sa primeasca 4% din valoarea BCR, de circa 6 miliarde euro.

Erste a platit, pentru 61,8825% din actiunile BCR, 3,75 miliarde euro, pret la care banca era evaluata la o valoare totala de 6,06 miliarde euro. Statul roman a incasat de la Erste Bank, pentru pachetul de 36,88% din actiuni pe care il detinea, circa 2,2 miliarde euro.

#Proprietatea, # privatizare BCR, #bani, #MEF, #Ministerul Finantelor, #litigiu, #AVAS , #stiri BCR

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem