Federatia Sindicatelor Independente din BCR va picheta vineri sediul institutiei din Capitala

Joi, 24 Februarie 2011, ora 16:25
1005 citiri
Federatia Sindicatelor Independente din BCR va picheta vineri sediul institutiei din Capitala

Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana (BCR) anunta ca va picheta vineri, intre orele 10.00 -12.00, sediul institutiei din Calea Victoriei din Capitala, deoarece unele drepturi ale angajatilor prevazute in Contractul colectiv de munca ar putea fi eliminate, potrivit NewsIn.

Protestul va fi organizat in ziua in care vor fi anuntate rezultatele financiare ale BCR pe 2010.

"Motivul declansarii acestei actiuni il constituie nemultumirea salariatilor fata de atitudinea iresponsabila si nejustificata a administratiei BCR fata de dialogul social si salariati, precum si intentia acesteia de a elimina drepturile cistigate ale salariatilor prevazute in Contractul colectiv de munca.

Nu in ultimul rand, membrii FSI BCR vor protesta si impotriva intentiei de modificare a Codului Muncii pe baza propunerilor Consiliului Investitorilor Straini, din al carui organ de conducere fac parte si reprezentantii institutiilor bancare, inclusiv reprezentantul BCR", se arata intr-un comunicat al Federatiei.

La aceasta actiune vor participa reprezentanti ai organizatiilor sindicale din toate judetele, afiliate la Federatia Sindicatelor Independente din Banca Comerciala Romana, reprezentanti ai Confederatiei Sindicatelor Democratice din Romania, precum si membri ai Federatiei Sindicatelor din Asigurari si Banci.

Sindicalistii mai spun ca aceasta este o prima forma de protest a membrilor Federatiei, iar in cazul in care administratia bancii nu va solutiona favorabil revendicarile salariatilor, vor urma si alte actiuni de protest. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#codul muncii, # drepturi ale angajatilor, # contractul colectiv de munca , #stiri BCR