Eureko Asigurari estimeaza o scadere a afacerilor de asigurari de viata

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 23:32
1777 citiri
Eureko Asigurari estimeaza o scadere a afacerilor de asigurari de viata

Eureko Asigurari estimeaza o scadere a afacerilor pe segmentul de asigurari de viata si sanatate cu circa 7% in acest an, in conditiile in care afacerile din asigurari de viata ar inregistra o scadere de 10%, a declarat directorul general adjunct al companiei, Carmen Radu, potrivit Newsin.

"Estimez ca s-ar putea sa imbunatatim indicatorul actual si sa fim undeva la -10% pe segmentul de asigurari de viata. In ce priveste asigurarile de sanatate, probabil va fi o scadere de 5%. Unele contracte ajung la scadenta si nu pot estima daca angajatorii vor reinnoi sau nu contractele.

S-ar putea sa avem acelasi volum de prime brute subscrise ca in 2009", a mentionat Carmen Radu, care a adaugat ca, per total, afacerile Eureko Asigurari ar putea sa scada cu 7% in acest an.

Pe segmentul de asigurari de viata, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 15,2 milioane lei in primul semestru al acestui an, in scadere cu 15% in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului 2009. Afacerile de asigurari de sanatate au scazut cu 8% in primul semestru, la 4,5 milioane lei.

Reprezentantul Eureko a mentionat ca vanzarile noi de produsele unit-linked (cu componenta investitionala) au inregistrat o crestere de peste 60% in primul semestru, in timp ce produsele traditionale au consemnat o reducere de aproximativ 20%.

"Se observa o crestere a cererilor de reducere a primelor de asigurare din partea clientilor aflati in dificultate financiara. In ce priveste asigurarile de sanatate, vanzarile noi si reinnoirile sunt la nivelul anului 2009, observandu-se o scadere usoara a contractelor de grup tot mai multi angajatori renuntand sa mai ofere acest beneficiu datorita situatie economice actuale", a mai spus Radu.

In ce priveste piata de asigurari de viata, Carmen Radu a mentionat ca avansul de 3% inregistrat in primele sase luni a fost sustinut de rezultatele BCR Asigurari de Viata, care a raportat o crestere a primelor de peste 80%. Ea a precizat ca daca sunt excluse rezultatele acestui asigurator, per ansambru, piata de asigurari a inregistrat o scadere de 5% in primele sase luni.

Piata de sanatate e o piata foarte mica si, probabil, in acest an vom ajunge la nivelul anului 2005, a mai spus Carmen Radu.

Eureko Asigurari a renuntat, incepand cu 1 mai 2009, la politele de asigurari pentru bunuri, auto, raspundere civila si cargo, motivand decizia prin estimarea unei de temperari a cresterii pe aceste clase de asigurari.

In 2009, Eureko Asigurari a inregistrat prime brute subscrise de 52 milioane lei. In Romania, grupul Eureko este prezent prin Eureko Asigurari si Eureko - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#eureko, #asigurari de viata , #stiri BCR