Erste va majora cu 100 de milioane de euro capitalul BCR

Marti, 11 Octombrie 2011, ora 07:20
1263 citiri
Erste va majora cu 100 de milioane de euro capitalul BCR

Directorul general al Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat luni in cadrul unei conferinte de presa ca va fi majorat capitalul social al BCR cu aproximativ 100 de milioane de euro, raspunzand unei intrebari pe aceasta tema, relateaza Mediafax.

Ulterior, reprezentantii Erste au declarat pentru Mediafax ca majorarea de capital se va produce pana la finele acestui an si are in vedere in principal mentinerea la un nivel optim a ratei de acoperire a creditelor neperformante.

De asemenea, Erste a precizat ca majorarea de capital se va realiza sub forma de numerar.

Directorul financiar al Erste, Manfred Wimmer, a declarat luna trecuta ca exista o probabilitate substantiala ca BCR sa aiba nevoie de o majorare de capital, intrucat costurile riscurilor vor ramane in continuare ridicate.

Erste a anuntat, luni, ca va amortiza partial fondul comercial al subsidiarei din Romania cu 700 milioane euro inainte de impozitare (627 milioane euro dupa taxe), din cauza cresterii economice sub asteptari, in cadrul unui set de masuri "extraordinare", care vor duce la trecerea grupului austriac pe pierdere, dupa primele noua luni, in ciuda unui profit din activitatea curenta de aproape 700 de milioane euro.

"Aceasta masura (amortizarea fondului comercial BCR - n.r.) nu are niciun efect asupra capitalului propriu obligatoriu sau asupra capitalului tangibil.

Dupa preluarea participatiilor actionarilor minoritari (SIF-urilor) la BCR, conform anuntului din 14 septembrie, fondul comercial ramas va fi sustinut de catre o detinere semnificativ mai mare la banca", se arata intr-un comunicat transmis luni de Erste (EBS).

Comitetul Executiv al Erste a decis luni mai multe masuri cu privire la evaluarea portofoliului CDS (credit-default swap, contracte folosite pentru asigurarea creantelor fata de probabilitatea de intrare a debitorului in incapacitate de plata), la operatiunile din Ungaria si Romania, precum si la aplicarea unitara la nivelul grupului a metodei dobanzii efective, se mai spune in comunicat.

Erste a anuntat la jumatatea lunii septembrie ca a incheiat un acord de principiu cu patru SIF-uri, respectiv SIF Banat-Crisana, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia, pentru preluarea unui pachet de 2,61 miliarde actiuni BCR, reprezentand 24,12% din capital, prin mai multe operatiuni care presupun plata in numerar si schimb cu titluri emise de grupul austriac.

Valoarea tranzactiilor de preluare a celor patru pachete de actiuni s-ar ridica la 435 milioane de euro.

SIF Moldova a fost singura societate care nu a semnat acordul de principiu.

Pachetul de actiuni pe care SIF-urile l-ar primi la Erste reprezinta in prezent putin peste 1% din titlurile bancii austriece. Erste va emite actiuni noi pentru a face schimbul cu titluri BCR.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#erste, #majorare capital, #capital bcr, #capital erste bcr , #stiri BCR