Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erste va acorda credite micilor antreprenori din Romania

Erste va acorda credite micilor antreprenori din Romania

Grupul austriac Erste va acorda, impreuna cu fundatiile Erste si Centrul pentru Dezvoltare Economica, credite micilor antreprenori, din zonele rurale si orasele mici din Romania, care nu au acces la serviciile bancare traditionale.

Astfel, good.bee Holding, o societate mixta formata de Fundatia Erste si Erste Group, s-a asociat cu Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica, lansand in Romania good.bee credit IFN SA, informeaza Mediafax.

"Noua companie (...) va oferi micro-credite si consultanta in vederea creditarii clientilor neacoperiti de servicii bancare traditionale, precum si micilor antreprenori din zonele rurale si din orasele mici, prin intermediul a zece birouri regionale care acopera 21 de judete. (...) In mod traditional, bancile sunt rezervate sau au un interes limitat in oferirea de credite micilor antreprenori. Experienta noastra in Romania arata ca exista un segment important de populatie, in special in zonele rurale si in orasele mici, care se incadreaza in aceasta categorie", se arata intr-un comunicat al firmei.

Circa 45% din populatie traieste in mediul rural, iar peste opt milioane de oameni nu au un cont bancar, Romania fiind astfel o piata foarte importanta pentru good.bee, prima in care firma incepe activitatile de micro-finantare, a declarat, in comunicat, presedintele good.bee Holding Viena, Sava Dalbokov.

Erste Group, actionarul majoritar al BCR, este unul dintre principalele grupuri bancare din Europa Centrala si de Est.

Fundatia Erste, actionar al grupului austriac, deruleaza, impreuna cu mai multi parteneri, trei programe, de dezvoltare sociala, cultura si dezvoltare europeana.

Fundatia Centrul pentru Dezvoltare Economica este o organizatie neguvernamentala si non-profit, specializata in asistarea dezvoltarii micilor afaceri private din Romania. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1811 ori
Citeste mai multe despreantreprenori credite erste