Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Erste, profit net cu 5,2% mai mare in primul semestru

Erste, profit net cu 5,2% mai mare in primul semestru

In primul semestru din acest an, Erste Group, care controleaza BCR, a inregistrat un profit net dupa plata intereselor minoritare de 496,3 milioane euro, in crestere cu 5,2% fata de perioada similara din 2010, a anuntat vineri grupul, relateaza NewsIn.

"In primul semestru din 2011, venitul operational stabil si cresterea moderata a cheltuielilor operationale au determinat o scadere a profitului operational, la nivelul de 1,96 miliarde euro, in scadere cu 1,2% fata de valoarea de 1,99 miliarde euro in primul semestru din 2010", se arata in comunicat.

Venitul operational a insumat in primul semestru 3,89 miliarde euro, fata de 3,88 miliarde euro in primul semestru din 2010, in contextul in care cresterea venitului net din dobanzi si a venitului net din tranzactionare a compensat diminuarea venitului net din taxe si comisioane cu 1%, la 954,9 milioane euro. 

Astfel, venitului net din dobanzi a urcat cu 0,2%, la 2,68 miliarde euro, in timp ce venitului net din tranzactionare a sporit cu 3,6%, pana la 248,7 milioane euro.

In urma majorarii cheltuielilor administrative generale cu 1,5%, de la 1,89 miliarde euro la 1,92 miliarde euro, raportul cost/venit a crescut la 49,5%, fata de primele sase luni din 2010 cand era 48,8%.

Totodata, activele grupului au sporit cu 4% comparativ cu sfarsitul anului trecut, atingand nivelul de 214,2 miliarde euro.


Grupul precizeaza ca, pe partea de pasiv, acest rezultat s-a datorat unei cresteri continue a depozitelor clientilor si operatiunilor interbancare, iar pe partea de activ s-a inregistrat o crestere a activelor financiare si de tranzactionare.

"Toate pietele Erste Group din Europa Centrala si de Est se preconizeaza ca vor inregistra o crestere economica semnificativa in 2011.


In timp ce in Austria, Republica Ceha, Slovacia si Croatia acest lucru se va traduce intr-o crestere a cererii pentru credite si depozite, pietele bancare din Ungaria si Romania vor ramane in urma, confruntandu-se cu probleme specifice", se arata in comunicat.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1035 ori
Citeste mai multe despreerste profit erste profit erste banca