Erste: Listarea BCR ar dura cel putin doi ani

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 13:23
1375 citiri
Erste: Listarea BCR ar dura cel putin doi ani

Chief Financial Officer, Erste Group, Manfred Wimmer, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte, ca listarea BCR la Bursa nu este posibila in conditiile actuale si ca ar dura cel putin doi ani pana cand conditiile din piata ar fi favorabile demararii procesului, precizeaza NewsIn.

"Din punctul meu de vedere listarea nu ar fi posibila in conditiile actuale. Din punctul meu de vedere ar dura minimum doi ani de acum inainte pana cand conditiile pietei pentru listarea BCR ar fi favorabile chiar initierii unui astfel de proces si raspunsului adecvat", a spus Manfred Wimmer.

El a declarat ca un esec ar avea consecinte semnificative.

"Nu trebuie sa uitam ca o listare esuata este o dauna reputationala semnificativa pentru orice companie, iar BCR este o banca importanta, deci nu trebuie si nu poate fi expusa unei astfel de caderi reputationale daca listarea ar esua", a precizat Manfred Wimmer.

Totodata, acesta a subliniat consecintele detinerii unei participatii semnificative a SIF-urilor.

"De asemenea, daca actiunile BCR ar fi listate azi, toata lumea ar sti ca sunt cinci investitori substantiali in aceasta banca si care nu au nicio dorinta sa plece.

Nici astazi, nici maine, nici intr-un an de acum inainte. Deci pana cand SIF-urile nu sunt scoase din discutie ar dura ani de zile pana cand, din punct de vedere tehnic, actiunea ar fi libera si pana cand cineva nu ar putea sa mai intervina pentru caderea acestei actiuni in momentul in care ea ar incerca sa urce.

Deci ar fi expusa unui potential joc al evaluarilor pe piata ani de zile de acum inainte", a mai spus Manfred Wimmer.

#erste, #listare bcr, #bcr , #stiri BCR