Erste Group a facut o serie de modificari in conducerea BCR

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 10:00
2220 citiri
Erste Group a facut o serie de modificari in conducerea BCR

Conducerea executiva si consiliul de supraveghere ale Erste Group Bank AG au luat, in cursul reuniunilor de marti, o serie de decizii privind structura de management a grupului si problematica de personal aferenta, a anuntat banca, miercuri, intr-un comunicat preluat de NewsIn.

Astfel, consiliul de supraveghere al Erste Group l-a numit pe Martin Skopek in pozitia de membru al comitetului executiv al holdingului responsabil pentru segmentul de retail.

El isi va prelua noua pozitie de la 1 iulie 2010, dupa ce va demisiona din functia de vicepresedinte executiv retail si membru al comitetului executiv al Bancii Comerciale Romane (BCR), pe care o ocupa in prezent.

Martin Skopek s-a alaturat echipei conducerii executive a BCR in 2006, administrand procesul de transformare si aliniere la standardele Erste a activitatii de retail dupa ce BCR a devenit membru al Erste Group.

Oana Petrescu, in prezent vicepresedinte executiv responsabil de operatiuni & IT si membru al comitetului executiv al Bancii Comerciale Romane, va prelua responsabilitatile lui Martin Skopek pe segmentul retail din cadrul comitetului executiv al BCR, incepand cu 1 iulie 2010.

Dupa aceasta data, Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR, va prelua responsabilitatile pozitiei anterioare a Oanei Petrescu, pana la numirea succesorului ei.

Oana Petrescu are experienta bancara in pozitii executive de top - ca membru al comitetului executiv al BCR si participant activ la procesele de transformare a BCR, precum si in pozitia de sef al diviziei servicii financiare la Andersen si Ernst&Young.

In calitate de vicepresedinte executiv responsabil de operatiuni & IT al BCR, Oana Petrescu a contribuit la structurarea proceselor interne de servire a clientilor de retail in diverse domenii precum operatiuni retail, procesare tranzactii bancare, extinderea si optimizarea retelei de unitati retail, dezvoltarea canalelor alternative de distributie a produselor si serviciilor bancare.

Oana Petrescu detine in prezent si pozitia de vicepresedinte al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB).

"In conformitate cu cele mai bune practici la nivelul principalelor subsidiare ale Erste Group si urmand finalizarii programului de integrare si transformare a BCR, s-a luat decizia de a numi in cadrul comitetului executiv al BCR un vicepresedinte integral dedicat managementului riscurilor (Chief Risk Officer - CRO), functie inclusa acum in atributiile vicepresedintelui executiv financiar al bancii (Chief Financial Officer -CFO)", se mai arata in comunicatul transmis de BCR.

Sarcinile si responsabilitatile de CRO vor fi preluate, de la 1 august 2010, de Michael Beitz, care a lucrat ca senior risk manager in cadrul Erste Group in ultimii 25 de ani si are o vasta experienta in analiza si managementul riscului de credit.

El a fost responsabil pentru managementul riscurilor la Ceska Sporitelna si, in prezent, este CRO la Slovenska Sporitelna.

Beitz este deja familiarizat cu BCR facand parte din echipa de tranzitie dupa achizitia bancii de catre Erste Group.

Helmuth Hintringer, actualmente vicepresedinte executiv responsabil de financiar & risc, se va concentra asupra rolului de CFO, extrem de important in termeni de performanta a Bancii Comerciale Romane in contextul largirii activitatilor BCR ca grup financiar.

Toate numirile urmeaza sa fie confirmate de consiliul de supraveghere al BCR si sa primeasca aprobarea Bancii Nationale a Romaniei (BNR), se mai arata in comunicat. 

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#erste, # group, # conducere, # bcr , #stiri BCR