Doar 1% din romani apeleaza la bancile de locuinte

Marti, 26 Ianuarie 2010, ora 10:21
1379 citiri
Doar 1% din romani apeleaza la bancile de locuinte

Desi au trecut cinci ani de la aparitia primei banci de locuinte in Romania, doar 1% dintre romani apeleaza la produsele de economisire-creditare.

Asta cu toate ca statul vine cu o subventie semnificativa, de pana la 250 de euro anual pentru fiecare client, informeaza Romania Libera.

Asadar, 260.000 de romani au apelat pana in prezent la produsele de economisire-creditare furnizate de cele doua banci de profil prezente pe piata romaneasca, respectiv Raiffeisen - HVB Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte.

In schimb, in Austria ponderea doritorilor este de 65%, in Cehia - de 54%, iar in Germania - de 37%.

Daca la noi subventia poate atinge 250 de euro, in Germania este limitata la 45 de euro, iar in Austria - la doar 42 de euro.

Cei care vor sa acceseze un credit trebuie sa deschida un cont de economii la banca respectiva, in care vor depune timp de cinci ani aproximativ egalul sumei pe care o vor lua cu imprumut.

"Produsele de economisire-creditare sunt produse complementare creditelor clasice ipotecare. Sunt credite pentru modernizarea/renovarea locuintei", explica Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#banci , # locuinte, # economisire creditare , #stiri BCR