Curs valutar 9 decembrie. BCR si Credit Europe afiseaza cel mai slab curs valutar

Luni, 09 Decembrie 2013, ora 10:28
1968 citiri
Curs valutar 9 decembrie. BCR si Credit Europe afiseaza cel mai slab curs valutar

BCR si Credit Europe sunt bancile care afiseza, in debutul saptamanii, cele mai dezavantajoase cursuri de schimb pentru principalele valute.

Credit Europe Bank are cel mai ridicat curs de schimb la vanzare pentru moneda unica, iar pentru dolarul american cel mai dezavantajos curs este afisat de BCR.

Casele de schimb valutar prezinta in continuare cursuri de schimb mai avantajoase atat la vanzare, cat si la cumparare, pentru euro si dolarul american, in detrimentul bancilor.

Ce oferte au bancile in debutul saptamanii

La vanzarea monedei europene, Credit Europe afiseaza cel mai prost curs de schimb, de 4,5400 lei/euro, fiind urmata imediat de BRD si Libra Bank, banci care afiseaza un curs de 4,5300 lei/euro.

De asemenea, BRD a publicat si cel mai prost curs de schimb la cumparare pentru moneda unica, de 4,3800 lei/euro.

In acelasi timp, BCR vinde dolarul american la cel mai ridicat pret, de 3,3400 lei. Aceasta este urmata la vanzare tot de BRD, care afiseaza o cotatie de 3,3170 lei/euro si Libra Bank. Aceasta vinde moneda americana cu 3,3150 lei.

Alpha Bank se detaseaza de pretul de vanzare afisat de majoritatea bancilor si afiseaza luni cel mai bun curs pentru euro si moneda americana: 4,4750 lei/euro, respectiv de 3,2787 lei/dolari.

Cum poti sa mai economisesti bani la schimbul valutar

Casele de schimb continua sa afiseze cursuri de schimb favorabile clientilor, oferindu-le astfel posibilitatea de a economisi sume importante.

Luni, cel mai bun curs la vanzare euro si dolari este afisat de casa de schimb valutar OK, care vinde moneda europeana cu 4,4500 lei si dolarul american cu 3,2750 lei.

In acelasi timp, euro este cumparata la cel mai bun pret, de 4,4400 lei, de casele de schimb Luxor si Centrul Vechi.

In cazul dolarului american, cel mai favorabil curs afisat la cumparare este oferit tot de casele de schimb . Aceastea vand dolarul cu 3,2500 lei.

In momentul de fata, un euro este vandut la casieriile bancilor cel mai scump cu 4,5400 lei, iar la casele de schimb cu 4,4500 lei, acestea oferind astfel un avantaj de 9 bani pentru fiecare euro cumparat de clienti. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 27 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma economisita poate ajunge la 324 lei, echivalentul a 72 de euro, doar din simpla acceptare a unui curs mai mic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar banci, #curs valutar case schimb, #curs valutar BNR , #stiri BCR