Curs valutar 27 septembrie. BCR afiseaza cele mai proaste oferte pentru euro

Vineri, 27 Septembrie 2013, ora 10:27
1683 citiri
Curs valutar 27 septembrie. BCR afiseaza cele mai proaste oferte pentru euro

BCR tranzactioneaza, vineri, moneda europeana la cel mai nefavorabil pret, atat la vanzare cat si la cumparare, in timp ce, pentru dolarul american, cele mai dezavantajoase cursuri de schimb sunt afisate de Bancpost si Millenium.

Alpha Bank face exceptie si se detaseaza de majoritatea institutiilor de credit, oferind vineri cea mai buna cotatie la cumparare pentru moneda unica.

In acelasi timp, casele de schimb valutar continua sa publice cotatii avantajoase la vanzare, in detrimentul bancilor, atat pentru moneda europeana cat si pentru dolarul american.

Ce oferte au bancile

Institutia de credit care afiseaza vineri cele mai putin rentabile cursuri de schimb pentru moneda unica este BCR. Banca vinde euro cu 4,5300 lei si cumpara moneda europeana cu 4,3900 lei.

In acelasi timp, Bancpost si Millenium publica cotatii dezavantajoase la vanzare pentru dolarul american. Acestea afiseaza un pret identic, de 3,3820 lei.

Si BCR continua sa afiseaze cursuri de schimb mai putin avantajoase pentru dolarul american. Pretul de vanzare pentru un dolar este de 3,3800 lei, iar la cumparare de 3,2200 lei.

Alpha Bank este singura institutie de credit care castiga competitia cu casele de schimb, oferind la cumparare euro cea mai buna cotatie. Astfel, banca afiseaza un curs de 4,4400 lei, in timp ce pentru dolarul american cursul oferit este de 3,2770 lei.

Casele de schimb Lotus si Dallas vand la cel mai bun pret valuta

Euro este vandut la cel mai bun pret de casa Lotus si cumparat la cel mai rentabil pret de casa Luxor. De asemenea, moneda americana este vanduta la un pret avantajos de casele de schimb OK si Inter-Discret si cumparata la un curs profitabil de casa Luxor.

Spre deosebire de institutiile de credit, casele de schimb valutar continua sa afiseze cele mai rentabile cotatii la vanzare pentru principalele valute.

Casa de schimb Lotus vinde euro la cel mai avantajos pret. Valoarea afisata la vanzare pentru euro este de 4,4600 lei, in timp ce, la cumparare, casa de schimb valutar Dallas ofera cel mai bun curs de schimb. Pretul afisat este de 4,4320 lei/euro.

In acelasi timp, casa de schimb valutar Dallas vinde si moneda americana la un pret rentabil pentru client, de 3,3200 lei.

In momentul de fata, un euro este vandut la casieriile bancilor intre 4,4800 lei si 4,5300 lei, in timp ce la casele de schimb este vandut cel mai ieftin cu 4,4600 lei. Pentru o rata de 300 euro, clientii care schimba la cel mai dezavantajos curs platesc in plus 21 lei.

Intr-un an, daca proportia se pastreaza, suma platita in plus ajunge la 252 lei, doar din simpla acceptare a unui curs prea mare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#curs valutar, #case schimb valutar, #curs euro banci, #dolar american curs schimb , #stiri BCR