Curs valutar 15 iulie BCR si BRD afiseaza cele mai slabe cotatii pentru euro si dolar

Luni, 15 Iulie 2013, ora 10:35
1748 citiri
Curs valutar 15 iulie BCR si BRD afiseaza cele mai slabe cotatii pentru euro si dolar

Singurul avantaj al bancilor in ceea ce priveste schimbul valutar este ca sunt vazute ca fiind mai sigure, insa nu intotdeauna cursul de schimb afisat de banca este cel mai avantajos.

Avand in vedere retelele destul de extinse si prezenta mai multor banci si case de schimb intr-un perimetru relativ restrans, cautarea unui curs mai avantajos nu implica un efort semnificativ.

Luni, bancile care afiseaza cele mai proaste cursuri de schimb, atat la vanzare cat si la cumparare, sunt BCR si BRD.

Nu acelasi lucru il putem spune si despre casele de schimb, care ofera cursuri mai avantajoase cu 6,6 bani la vanzare euro, respectiv 7 bani la vanzare dolar.

Cursul de schimb afisat de banci

BRD vinde, luni, cel mai scump moneda europeana, cu 4,4960 lei, in timp ce o buna parte din concurenti, precum Bancpost sau BCR, o vindeau cu 4,4910 lei, respectiv 4,4850 lei.

Alpha Bank afiseaza, in cazul bancilor, cel mai avantajos curs la vanzare, de 4,4450 de lei pentru un euro.

La cumparare, BCR afiseaza cea mai slaba cotatie pentru moneda europeana, de 4,3450 lei.

In cazul dolarului american, BCR afiseaza cele mai proaste cursuri de schimb. Banca vinde cel mai scump dolarul cu 3,4700 lei, si il cumpara la cea mai slaba cotatie, de 3,3100 lei.

La vanzare dolar, cel mai bun curs este afisat de Alpha Bank (3,4129 lei), urmata foarte aproape de Banca Romaneasca (3,4146 lei).

Ce cotatii ofera casele de schimb valutar pentru euro si dolar

Avantajul este, luni, in favoarea caselor de schimb si in detrimentul bancilor. Casele de schimb OK, Inter-Discret si Luxor vand cel mai ieftin euro, cu 4,4300 lei, iar la cumparare, M&S, Luxor si Real GI, ce afiseaza un curs pentru moneda europeana de 4,4100 lei.

Casle de schimb Luxor si Inter - Discret afiseaza luni cele mai avantajoase cursuri de schimb si pentru dolarul american. Casa Luxor cumpara dolarul la 3,3800 lei, in timp ce casa Inter - Discret vinde moneda americana la cel mai avantajos curs, de 3,4000 lei.

Diferenta la vanzare intre cea mai buna si cea mai scumpa oferta de curs de schimb euro - leu depaseste 6 bani. Aceasta inseamna ca, pentru 200 euro cumparati sau vanduti, suma de bani ce poate ramane in buzunarul clientului depaseste 13 lei.

La vanzarea dolarului, diferenta intre cel mai avantajos curs si cel mai slab este de 7 bani. Pentru un schimb de 200 dolari, avantajul clientului ar fi de 14 lei.

Ceea ce inseamna, ca intr-o luna, un client poate economisii sume importante daca nu se grabeste sa intre in prima banca, ci compara intai cursul publicat de institutia de credit cu cel afisat de casele de schimb valutar.

#curs valutar, #case schimb euro, #euro schimb valutar, #dolar american curs , #stiri BCR