CSSPP: Urmeaza consolidarea pilonului II pe criterii calitative

Joi, 15 Aprilie 2010, ora 14:37
1137 citiri
CSSPP: Urmeaza consolidarea pilonului II pe criterii calitative

Numarul fondurilor de pensii private obligatorii (pilon II) s-a redus cu 50% de la startul sistemului, la noua fonduri, iar in urmatorii doi-trei ani se va desfasura un proces de consolidare mai ales pe criterii calitative, eficienta in administrare, transparenta, a declarat joi presedintele CSSPP, citat de NewsIn.

"Estimam ca in urmatorii 2-3 ani sa se desfasoare un proces de consolidare pe criterii calitative, eficienta in administrare, transparenta si o buna guvernanta corporativa.

Aceste criterii le vom urmari cu mare atentie in perioada urmatoare", a mentionat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

Pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) au ramas noua fonduri de pensii, fata de 18 cate erau in toamna lui 2007, la startul campaniei de atragere de participanti.

CSSPP a anuntat marti finalizarea operatiunilor de fuziune a fondurilor de pe pilonul II OTP si Prima Pensie cu BCR Fond de Pensii, dar si autorizarea definitiva a fuziunii fondului de pensii KD cu fondul de pensii administrat privat Eureko.

Piata pensiilor private obligatorii (pilonul II) a ajuns la active nete de 2,97 miliarde lei (724,4 milioane euro) la sfarsitul lui martie, in crestere cu 8,8% fata de luna anterioara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#csspp, #consolidare, #pensii, #criterii , #stiri BCR