Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza in sectorul bancar: bancile mari au castigat, cele mai mici au pierdut

Criza in sectorul bancar: bancile mari au castigat, cele mai mici au pierdut

Bancile mari prezente pe piata locala au inregistrat profit, chiar si in conditii de criza. La polul opus, bancile cele mai afectate de criza au inregistrat pierderi de 190 milioane de euro.

BCR, membra a grupului austriac Erste, a obtinut in 2009 un profit net de 47,5 milioane de euro, conform standardelor locale de contabilitate, informeaza Ziarul Financiar.

O alta banca mare din Romania, BRD, a anuntat dupa primele noua luni un profit net de 156 milioane euro, calculat de asemenea in conformitate cu standardele romanesti.

Profit au inregistrat si Raiffeisen si UniCredit Tiriac. Daca Raiffeisen a obtinut la sfarsitul lui septembrie un profit net de 67 milioane euro, UniCredit Tiriac, un alt jucator de top, a castigat 53,5 milioane euro in primele noua luni (in RAS).

Singura banca din Romania cu capital integral romanesc, Banca Transilvania a obtinut un profit net de 11 milioane de euro, in aceeasi perioada a anului trecut.

Pe de alta parte, printre institutiile bancare grav afectate de contextul economic se numara Volksbank.

Aceasta a inregistrat pierderi in contabilitatea locala, desi catre actionarii de la Viena au raportat profit de ordinul zecilor de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1461 ori
Citeste mai multe desprebancar banci bcr brd criza sector