Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Copos vrea sa cumpere actiuni BCR, la un pret peste oferta Erste

Copos vrea sa cumpere actiuni BCR, la un pret peste oferta Erste

Omul de afaceri George Copos intentioneaza sa cumpere, impreuna cu un grup de investitori, actiuni BCR la un pret superior celui propus de Erste angajatilor, dupa 24 noiembrie, cand se incheie oferta bancii austriece.Afaceristul s-a aratat interesat sa cumpere atat actiuni ale salariatilor bancii, cat si titluri detinute la Banca Comerciala Romana de cele cinci societati de investitii financiare. "Intentionez ca, impreuna cu alti oameni de afaceri interesati, sa achizitionez actiuni BCR la un pret dictat de criteriile cererii si ofertei de pe piata, care poate fi de 7,4, de 7,5 sau de 7,7 euro pentru o actiune. Oferta va fi destul de buna si va depasi propunerea Erste", a declarat, agentiei Mediafax, George Copos.

Erste Bank a initiat, la inceputul lunii noiembrie, o oferta pentru preluarea unui pachet de 8% din capitalul BCR, detinut de salariatii bancii. Proprietarul BCR a anuntat ca propune salariatilor fie 6,5 euro pentru o actiune BCR, fie o actiune Erste pentru fiecare sase actiuni BCR, oferta grupului austriac derulandu-se in perioada 1-24 noiembrie. Societatile de investitii financiare detin impreuna 30% din actiunile BCR.

La inceputul acestei luni, reprezentantii bancii austriece afirmau ca nu intentioneaza sa majoreze pretul oferit salariatilor BCR in cazul in care ar aparea o contraoferta.

Copos intentioneaza sa inceapa achizitionarea actiunilor BCR dupa incheierea actiunii Erste. Omul de afaceri nu a precizat cate actiuni ale BCR doreste sa cumpere, afirmand ca acest lucru depinde de numarul disponibil al titlurilor de pe piata. "Vom avea insa o problema daca SIF-urile nu doresc sa vanda", a adaugat Copos.

Presedintele SIF Transilvania, Mihai Fercala, a declarat, vineri, agentiei Mediafax, ca cele cinci societati de investitii financiare vor actiona impreuna daca vor decide sa vanda actiunile, urmand sa le valorifice in bloc, insa pentru moment nu intentioneaza sa renunte la participatii deoarece acestea aduc profit.

Privatizarea BCR a fost finalizata la jumatatea lunii octombrie, cand Erste Bank a virat 3,75 miliarde de euro pentru preluarea institutiei de credit. Din aceasta suma, statul roman a incasat 2,2 miliarde de euro.

BCR are active ce depasesc 10 miliarde de euro, fiind cea mai mare banca din Romania. BCR estimeaza pentru acest an un profit net de 250 milioane euro, dupa ce in primele opt luni ale anului a raportat un profit net de 177,8 milioane euro.

Erste Bank a anuntat ca intentioneaza sa obtina in acest an un profit net cu 20% peste nivelul aferent anului trecut, de 712 milioane euro. Pentru 2007, Erste Bank vizeaza o rata de crestere a profitului net de 25% peste nivelul aferent acestui an, incluzand si rezultatele BCR.

Bloombiz si Mediafax

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 730 ori