Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Conducerea BCR propune renuntarea la dividende

Conducerea BCR propune renuntarea la dividende

Conducerea Bancii Comerciale Romane (BCR) propune majorarea capitalului social cu 237,74 milioane lei, pana la 1,03 miliarde lei, prin incorporarea unei parti din profitul obtinut anul trecut, potrivit convocatorului transmis actionarilor pentru adunarea generala din 22 aprilie, relateaza NewsIn.

Daca majorarea va fi aprobata, valoarea nominala a unei actiuni BCR va creste de la un leu la 1,3 lei, ceea ce inseamna o crestere a capitalului de la 792,47 milioane lei la 1,03 miliarde lei.

Totodata, conducerea bancii propune actionarilor nedistribuirea de dividende in acest an, din profitul raportat in 2009.


"Prin exceptie de la regula stabilita mai sus, intregul profit net al bancii, determinat conform Ordinului Bancii Nationale a Romaniei nr. 13/2008, aferent exercitiului financiar 2009, nu va fi distribuit ca dividende, ci va fi incorporat in capitalul social al bancii, cu exceptia unui procent de cel mult 1% din acest profit care va fi inclus in contul de rezultat reportat", se arata in convocatorul transmis actionarilor.


Grupul BCR a obtinut anul trecut un profit net consolidat dupa impozitare si interese minoritare de 871,7 milioane lei (206,3 milioane euro), in scadere cu 57,1% fata de 2008, pe fondul cresterii costurilor cu provizioanele, de 3,6 ori fata de 2008, pana la 2,28 miliarde lei (540,2 milioane euro).


La finalul lui ianuarie, surse din actionariatul Bancii Comerciale Romane (BCR) declarau pentru NewsIn ca actionarii BCR urmeaza sa discute in urmatoarea adunare generala, din aprilie, modul in care va fi repartizat profitul pe 2009, existand discutiii ca acesta sa fie capitalizat si sa nu fie acordate dividende, pentru a se evita o majorare de capital cu aport in numerar.


Grupul austriac Erste a transferat pachetul de 69,3% din actiunile pe care le detine la BCR catre o firma cu statut de SRL in Austria, EBG Ceps Holding GmbH.


La randul ei, aceasta firma este controlata de un alt SRL, EGB Ceps Beteilungen GmbH. In actionariatul BCR se mai gasesc cele cinci societati de investitii financiare (SIF), care controleaza fiecare circa 6% din capital. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1624 ori
Citeste mai multe desprebcr conducere dividende