Companiile de asigurari distribuie gratuit formularul de constatare amiabila

Marti, 23 Iunie 2009, ora 10:00
2064 citiri
Companiile de asigurari distribuie gratuit formularul de constatare amiabila

Soferii romani posesori de RCA pot incepe sa-si ridice formularul de constatare amiabila de accident de la sediul companiilor de asigurari. Acesta nu costa si poate fi ridicat de la orice sucursala a companiei de asigurari unde s-a incheiat RCA-ul. Conducatorii auto trebuie sa umble cu formularul de constatare amiabila asupra lor.

“Din ce stiu, unele companii de asigurari au pus deja la dispozitia asiguratilor formularul de constatare amiabila de accident. Deci soferii il pot ridica cand doresc. La BCR Asigurari, el poate fi gasit din 23 iunie la orice sucursala”, spune Mihai Tecau, presedinte BCR Asigurari.

Constatul amiabil pentru accidentele rutiere usoare presupune ca soferii implicati in avarierea masinilor sa-si rezolve problemele legate de daune prin intelegere reciproca si prin intermediul societatilor de asigurarea unde au incheiat polite. Daca una dintre parti nu este de acord cu semnarea acestui document, atunci constatarea accidentului va putea fi facuta numai de unitatea de politie pe raza careia s-a produs accidentul.

Completarea formularului de constatare amiabila de accident se face la locul accidentului sau la sediul uneia dintre societatile de asigurari, care o inregistreaza ca avizare de dauna. Dupa completarea formularului de constatare amiabila de accident, cei doi soferi implicati vor retine cate un exemplar, urmand sa se adreseze la societatea de asigurari unde persoana vinovata de producerea accidentului are incheiata o polita de asigurare in vigoare.

Potrivit ziarului Cotidianul, pentru obtinerea acceptului de intrare in reparatie, asiguratul de raspundere civila obligatorie solicita asiguratorului la care are incheiata polita de asigurare acceptarea intrarii in reparatie pe formularul de constatare amiabila de accident. Acceptarea intrarii in reparatie se certifica prin completarea rubricii aferente de pe verso a constatarii amiabile de accident.

“Nu exista o limita in ceea ce priveste valoarea despagubirilor ce pot fi acordate pe baza constatarii amiabile. Totul este sa nu existe victime si partile implicate in accident sa se inteleaga”, spune Tudor Balta, vicepresedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
Elon Musk a anunțat că va muta sediile companiilor sale, SpaceX și rețeaua socială X, din California în Texas, motivul fiind legea recent adoptată în California, SAFETY Act (AB1955),...
Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
WhatsApp introduce o nouă funcție denumită "Favorit," menită să îmbunătățească accesul utilizatorilor la contactele și grupurile preferate. Aceasta va fi disponibilă în secțiunile...
#constat, # amiabil, # rca, # asigurator , #stiri BCR

Curs valutar

1 EUR = 4.9681 RON

0.0026

1 USD = 4.5404 RON

-0.0151
  1. Cât costă o noapte de cazare la cele mai scumpe hoteluri din Mamaia. Ce tarife a stabilit Gică Hagi, la hotelul său de lux
  2. Cum se conduce pe caniculă. Ce e absolut important să faci înainte de a te urca la volan
  3. O familie de 4 persoane are nevoie de 2.000 de euro lunar pentru a trăi decent: “Să-şi asigure mâncarea, să-şi plătească facturile şi să supraviețuiască”
  4. Un oraș aflat la 8.700 de km zguduie lumea: Toate produsele se scumpesc, cel mai grav blocaj de la pandemie
  5. Falimente pe bandă rulantă. Câte firme românești și-au suspendat activitatea în 2024. Creștere masivă față de anul trecut
  6. Panică la un gigant mondial al industriei „junk food". Cât de mult au scăzut vânzările
  7. Surpriza mașinilor viitorului anunțată de cea mai mare companie din lume: ”Americanii și chinezii nu merg în direcția asta”
  8. Cele 6 recomandări esențiale pentru șoferii care circulă pe caniculă. Care este presiunea ideală pentru anvelope vara
  9. Buget de peste 440 de milioane de euro pentru programul Start-Up Nation, în 2024: ”România va avea cea mai mare creștere economică din UE”
  10. Cu banii ținuți în sobă, nu la „saltea”. Cum s-a prezentat un român la BNR VIDEO