Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Clientii de private banking ai BCR pot face plasamente in certificate Erste de investitii in aur

Clientii de private banking ai BCR pot face plasamente in certificate Erste de investitii in aur

Banca Comerciala Romana (BCR), controlata de austriecii de la Erste Bank, ofera clientilor sai de private banking posibilitatea de a tranzactiona certificatele de investitii ce au ca suport aurul emise de banca-mama, ce sunt listate pe bursele din Viena si Stuttgart, a anuntat duminica banca, precizeaza NewsIn.

Valoarea unui certificat de investitii avand ca activ suport aurul este de o zecime din valoarea cotata de Erste a unei uncii de aur. Ultimele cotatii au fost de 1.089,40 dolari/uncie, fata de 425,50 dolari/uncie in urma cu cinci ani, potrivit grupului bancar austriac.

"Produsul ofera investitorilor sofisticati posibilitatea participarii la evolutia pretului aurului. Fata de aurul fizic, operatiunile de vanzare si cumparare a certificatelor se desfasoara mai simplu, iar costurile sunt mai mici", a declarat Razvan Furtuna, responsabilul pentru vanzari de retail in cadrul departamentului pentru piete de capital din cadrul BCR.

Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul este un produs de investitii structurat, fara maturitate, destinat clientilor serviciului de private banking al BCR care vor sa-si diversifice portofoliul de investitii. Randamentul investitiei intr-un astfel de certificat este corelat cu evolutia pretului aurului, ajustat cu costurile de tranzactionare si fluctuatiile cursului euro/dolar, precizeaza banca.

BCR atrage atentia investitorilor ca "certificatul de investitii in aur este supus riscurilor generale aferente investitiilor in instrumente financiare".

In privinta acestor certificate, principalele riscuri "rezulta din fluctuatia pretului activului suport, fluctuatia preturilor pietei si fluctuatia cursului de schimb". De altfel, banca nu isi asuma nici o responsabilitate cu privire la randamentele portofoliului de instrumente financiare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2256 ori
Citeste mai multe despreclienti private banking bcr investitii aur