Bugetari: rate la credite, diminuate cu pana la 50%

Luni, 19 Iulie 2010, ora 13:46
2871 citiri
Bugetari: rate la credite, diminuate cu pana la 50%

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat un produs de restructurare a creditelor acordate clientilor care se confrunta cu o diminuare a veniturilor, in principal bugetarilor, angajatii din sectorul public reprezentand 25 - 30% din totalul persoanelor care au contractat imprumuturi de la banca, informeaza Mediafax.

Produsul consta in diminuarea ratelor lunare cu pana la 50% din valoarea curenta a ratei, pe o perioada de sase luni, a declarat pentru MEDIAFAX Stefan Coroianu, director executiv Directia Credite Retail din BCR.

"Speram ca perioada de reducere a salariilor se va finaliza in sase luni sau cei mai multi dintre clienti isi vor gasi solutii alternative de venit", a spus Coroianu.

El a mentionat ca diminuarea salariilor bugetarilor cu 25% isi va pune in mod cert amprenta pe comportamentul de consum al acestora si, implicit, pe posibilitatea de rambursare a obligatiilor curente, inclusiv creditele.

"Solutia de negociere a ratelor, practic de diminuare temporara a ratelor, a fost introdusa relativ recent, in primavara acestui an.

Totusi, ceea ce este diferit in momentul de fata este ca ne adresam unei mase largi de clienti si am introdus si o solutie simplificata de oferire a acestui produs, mai exact documentatia este mult simplificata fata de o situatie de reesalonare standard", a spus oficialul BCR.

El a mentionat ca BCR dispune de informatiile necesare restructurarii unui credit pe baza extrasului de cont, in cazul in care unui client care are contul de salariu la banca, sau a unei adeverinte de salariu, daca persoana respetiva nu primeste salariul intr-un cont deschis la institutie.

"Ne adresam nu numai clientilor din sectorul bugetar, ci tuturor clientilor care se confrunta cu o reducere a veniturilor in ultima perioada", a continuat Coroianu.

El a mentionat ca proportia clientilor bugetari la BCR este similara cu media sistemului.

"Avand o cota de piata importanta, in structura portofoliului nostru se regaseste aceeasi structura de clienti pe care o regasim la nivelul intregii economii.

Astfel, in jur de 25-30% din totalul clientilor nostri cu credite provin din sectorul bugetar", a afirmat oficialul BCR.

El spera ca cei mai multi dintre clientii bugetari vor apela la aceasta structura de restructurare a creditelor.

"Desigur o parte dintre bugetari vor putea sa-si plateasca obligatiile curente fara eforturi suplimentare, insa incercam sa oferim clientilor solutii de preintampinare a problemelor", a concluzionat Coroianu.

#bcr, #bugetari, #rate , #stiri BCR