Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BNR a aprobat numirea unui nou vicepresedinte executiv la BCR

BNR a aprobat numirea unui nou vicepresedinte executiv la BCR

Banca Nationala a Romaniei a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere al BCR de a-l numi pe Helmuth Hintringer in postul de membru al Comitetului Executiv al bancii, au anuntat, luni, oficiali ai BCR care au prezentat Programul de Integrare si Dezvoltare (IDP).

Incepand cu 21 februarie Comitetul Executiv al BCR este integral constituit si este alcatuit din presedintele executiv, Nicolae Danila, vicepresedintele executiv pentru trezorerie si piete de capital, Dan Bunea, vicepresedinte executiv pentru corporate banking Jean Andronie, vicepresedinte executiv pentru operatiuni, Oana Petrescu, vicepresedinte executiv pentru retail si private banking, Martin Skopek si vicepresedintele executiv Divizia Financiara si Riscuri Helmuth Hintringer.

Hintringer a ocupat pozitia de sef al Diviziei de Risc la Erste Bank Ungaria.
Conducerea BCR a anuntat, de asemenea, luni, lansarea unui amplu program de integrare si dezvoltare pentru toate segmentele de activitate ale BCR - corporate, retail, managementul riscului, raportari si controlling, inclusiv Basel II si zona de operatiuni IT.
Programul are in portofoliu peste 40 de proiecte menite sa asigure dezvoltarea afacerilor si imbunatatiri functionale in modul intern de operare.

Proiectele se vor finaliza esalonat, incepand cu 2007, pana la mijlocul anului 2008.
Presedintele BCR, Nicolae Danila considera ca acesta este momentul cel mai potrivit pentru implementarea IDP deoarece BCR apartine grupului Erste si trebuie sa fie un jucator financiar bancar de talie europeana cum este grupul din care face parte, trebuie sa aiba capacitatea de a continua sustinerea economiei romanesti, a mediului de afaceri si a comunitatilor sa faca fata competitiei care a devenit tot mai acerba si evidenta.

"Transformarea despre care vorbim reprezinta un program coordonat ce include schimbari esentiale, uneori fundamentale, acoperind domeniul strategiei, al structurilor si organizarii bancii, al sistemelor de operare si, nu in ultimul rand, al culturii institutionale pe baza standardelor internationale si a celor mai bune practici", a precizat Nicolae Danila.
BCR, membra a grupului Erste Bank, este o banca universala care gestioneaza active de peste 13 miliarde euro.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1073 ori