Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR va putea da credite de 136 milioane lei prin Prima Casa, dupa ce a primit un plafon suplimentar

BCR va putea da credite de 136 milioane lei prin Prima Casa, dupa ce a primit un plafon suplimentar


Banca Comerciala Romana (BCR) va putea acorda credite prin programul Prima Casa in valoare de circa 136 milioane lei, dupa ce a obtinut un plafon suplimentar in urma realocarii de catre Guvern a sumelor neutilizate pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, a anuntat luni institutia de credit

Banca estimeaza ca va acorda aproximativ 1.000 de imprumuturi pentru achizitia de locuinte de orice tip in cadrul programului guvernamental, pana la mijlocul lunii octombrie.

BCR a acordat in circa 3.700 de credite prin "Prima Casa 6", etapa derulata exclusiv in lei, iar de la inceputul programului a dat aproximativ 35.000 de imprumuturi, in valoare de 1,9 miliarde euro.

"Evolutia vanzarilor de credite ipotecare a aratat o crestere a creditului ipotecar standard ce a egalat vanzarile prin programul Prima Casa, insa, ca de obicei la finalul plafonului alocat Progamului, evolutiile recente indica vanzari mai puternice pe Prima Casa", se arata intr-un comunicat al BCR.

Persoanele care doresc sa cumpere locuinte prin programul Prima Casa au la dispozitie un buget total de 710 milioane lei, in urma realocarii banilor neutilizati la achizitia locuintelor ANL catre toate tipurile de case, fondurile fiind suficiente pana la sfarsitul anului pentru toate solicitarile, potrivit Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).

Solicitarile pentru Prima Casa vor atinge maximul in perioada imediat urmatoare

Fondul estimeaza ca numarul de solicitari depuse pentru Prima Casa va atinge maximul in perioada imediat urmatoare, dupa realocarea sumelor destinate initial locuintelor ANL, asigurand clientii ca nu vor fi intarzieri la procesarea cererilor, astfel incat garantiile sa fie acordate in termenul de maxim patru zile lucratoare de la data depunerii dosarelor complete si corect intocmite.

Guvernul a realocat sumele neutilizate ca garantii in programul Prima Casa pentru achizitiile de locuinte construite de ANL, din plafonul de 500 milioane de lei, astfel incat sa poata fi folosite pentru orice tip de locuinta in cadrul programului, pe fondul solicitarilor de suplimentare a banilor.

FNGCIMM a acordat in acest an circa 17.400 de garantii in cadrul programului guvernamental pentru credite de aproximativ 2,8 miliarde lei, valoarea finantarii medii fiind de 160.000 lei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 2123 ori
Citeste mai multe despreprima casa credit imobiliar