Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR se va axa pe retail, credite imobiliare si bani europeni in 2007

BCR se va axa pe retail, credite imobiliare si bani europeni in 2007

Erste Bank vrea sa dezvolte, in acest an, activitatea de retail a Bancii Comerciale Romane (BCR), segmentul finantarilor imobiliare si sa stimuleze distribuirea fondurilor Uniunii Europene post-aderare, se arata in raportul anual auditat pentru 2006 al bancii austriece.

"In plus, BCR isi va dezvolta activitatile de investitii bancare si finantari corporative, cu scopul de a acorda servicii si instrumente financiare mai sofisticate marilor corporatii", se mai arata in raport. BCR va incerca sa obtina o crestere medie a profitului net calculat in euro cu 40% pana in 2009 si un raport cost/venit de mai putin de 40%.

Auditorii financiari ai Erste Bank, Sparkassen-Prufungsverband (auditorul legal mandatat) si Deloitte Wirtschaftsprufungs (auditorul suplimentar selectat), au confirmat rezultatele financiare pentru 2006 anuntate de banca austriaca pe 28 februarie, respectiv un profit net de 932,2 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2005. La acest rezultat, BCR a contribuit cu un profit net de 34,6 milioane euro, calculat ca o cota parte din profitul total al bancii romanesti, in functie de data la care banca a devenit membra a grupului Erste.

BCR a obtinut, la sfarsitul anului trecut, un profit net dupa impozitare si plata intereselor minoritare de 756,3 milioane lei (214,5 milioane euro), cu 16,4% mai mare decat in anul precedent, iar activele inregistrate de banca romaneasca au crescut cu 38,6% la 47,4 miliarde lei (14,02 miliarde euro) fata de finalul lui 2005.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 829 ori