Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR reduce dobanda la creditele imobiliare si ipotecare

BCR reduce dobanda la creditele imobiliare si ipotecare

BCR diminueaza dobanda la creditele imobiliare si ipotecare in valuta, concomitent cu majorarea la 30 de ani a perioadei de acordare, informeaza un comunicat remis Agentiei Rompres.

Diminuarea dobanzii s-a facut prin reducerea marjei de produs cu pana la 1,2 la suta pentru creditele imobiliare (Camin Super BCR) si pentru creditele ipotecare (Rezidential Super BCR) acordate in valuta. Totodata, BCR a extins si perioada de acordare a creditelor imobiliare si a creditelor ipotecare de la 25 de ani la 30 de ani.

Produsul Camin Extra /Super BCR este un credit imobiliar in Lei si Valuta destinat cumpararii, construirii de locuinte si achizitionarii de terenuri aflate in intravilan construibil, scos din circuitul agricol, pentru constructii, amenajari/modernizari/reparatii de locuinte si pentru rambursarea unui credit pentru investitii imobiliare contactat anterior.

Termenul de rambursare este de maxim 30 de ani. Suma maxima acordata este de maxim 75 la suta din valoarea imobilului/terenului ce urmeaza a fi achizitionat sau maxim 75 la suta din valoarea devizului estimativ al constructiei / amenajarilor/modernizarilor/reparatiilor de locuinte, precum si in functie de capacitatea de rambursare a solicitantului si a familiei acestuia, daca este cazul si de garantiile constituite. Creditul poate fi acordat in lei, dolari sau euro.

Capacitatea de rambursare se determina pe baza veniturilor certe nete realizate de catre solicitant si coplatitori, daca este cazul, din salarii, pensii, venituri provenite din contracte de inchiriere, dividende, venituri realizate in strainatate sau din alte surse, dovedite cu documente legale. La evaluarea bonitatii solicitantului se va avea in vedere ca angajamentele totale de plata lunare ale solicitantului si ale familiei acestuia sa reprezinte cel mult 40 la suta din veniturile nete lunare ale solicitantului si, dupa caz, ale familiei sale. In plus fata de aceasta conditie, la acordarea creditelor, angajamentele de plata lunare decurgand din credite pentru investitii imobiliare, precum si din alte contracte de natura creditului pentru investitii imobiliare, indiferent de creditor, nu vor depasi 35 la suta din veniturile nete ale solicitantului si, dupa caz, ale familiei acestuia.

Perioada de gratie este de maxim 12 luni, in cadrul termenului de rambursare. In perioada de gratie, imprumutatul achita numai comisoanele aferente, cu exceptia comisionului de administrare. Dobanda se calculeaza lunar, la soldul creditului si se capitalizeaza la sfarsitul perioadei de gratie, fiind inclusa in valoarea creditului.

BCR, membra a Grupului Erste Bank, este o banca universala ce gestioneaza active de aproape 12 miliarde euro. Banca ofera toata gama de produse si servicii, avand in prezent 474 sucursale si agentii in intreaga tara, in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM - peste 1.300 si aproape 9.900 de POS.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 897 ori