BCR reduce din nou dobanzile la depozite

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 13:29
1679 citiri
BCR reduce din nou dobanzile la depozite

Banca Comerciala Romana a redus, luni, dobanzile la creditele retail noi, cu pana la 2,8 puncte procentuale pentru imprumuturile acordate in lei, cu dobanda fixa, si cu 0,25 puncte pentru cele in euro, dupa ce a diminuat la inceputul lunii bonificatiile aferente depozitelor pentru persoane fizice.

Si dobanzile la depozitele in euro au fost diminuate cu 0,2-0,4 puncte, BCR oferind maximum 2,65% la depozitele standard pe 3, 6 si 9 luni, precizeaza Mediafax.

Prin aceasta masura banca isi consolideaza marja de dobanda atat timp cat amana reducerea dobanzilor si la credite.

Institutia de credit va percepe clientilor dobanzi diferentiate la creditele de nevoi personale fara garantii cu dobanda fixa, acordate in lei sau euro, in functie de relatia acestora cu banca, respectiv pentru clientii cu istoric in relatia cu banca si clientii fara istoric.

Astfel, pentru imprumuturile de nevoi personale fara garantii, in lei, cu dobanda fixa, clientii care au un istoric bun in relatia cu banca, isi incaseaza salariul intr-un cont curent deschis la BCR si au avut un comportament bun de plata pot beneficia de dobanzi mai mici cu pana la 2,8 puncte procentuale, in timp ce clientii fara istoric vor avea dobanzi reduse cu 0,75 puncte procentuale.

Spre exemplu, creditul de nevoi personale in lei, acordat pe maxim doi ani, are o dobanda de 11,95% pe an pentru clientii cu un istoric bun.

"Acest nou pas de scadere a nivelului dobanzilor reflecta evolutia mediului financiar economic in contextul masurilor de politica monetara adoptate de BNR", a declarat, intr-un comunicat, directorul executiv al Directiei Credite Retail din cadrul BCR, Stefan Coroianu.

Banca a redus, la inceputul lunii, dobanzile pentru depozitele constituite de persoanele fizice cu pana la 0,65 puncte procentuale pentru economiile in lei, 0,5 puncte pentru cele in euro si 0,25 puncte pentru depozitele in dolari.

Pentru conturile de economii Maxicont in lei, dobanzile s-au diminuat cu un punct procentuale, pentru cele in euro si dolari cu 0,75 puncte, iar pentru certificatele de depozit cu parola cu un punct.

BCR a micsorat la 20,93% dobanda standard pentru cardurile de credit in lei si la 9,75% pentru cardurile de credit in euro.

Banca va diminua, miercuri, si dobanzile la depozitele in lei si valuta pentru clientii corporate, cu pana la 0,5 puncte procentuale pentru economiile in lei si cu 0,25 puncte pentru cele in euro si dolari.

Pentru conturile de economii Ideal BCR in lei, dobanzile se vor reduce cu 0,5 punct procentuale, pentru cele in euro cu 0,75 puncte si pentru cele in dolari cu 0,5 puncte.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #dobanzi, #reducere, #sume , #stiri BCR