BCR promite Prima Casa 4 in maxim 3 saptamani

Joi, 12 Mai 2011, ora 16:11
6148 citiri
BCR promite Prima Casa 4 in maxim 3 saptamani

Banca Comerciala Romana (BCR) a depus miercuri normele de creditare pentru programul Prima Casa 4 spre aprobare la BNR si estimeaza ca in doua-trei saptamani va acorda primele credite prin acest program, a declarat pentru NewsIn vicepresedintele BCR responsabil cu creditele de retail, Oana Petrescu.

"Noi am trimis miercuri normele de creditare pentru programul Prima Casa 4 spre aprobare la Banca Nationala a Romaniei (BNR). Am avut nevoie de timp sa ne facem calcule, sa obtinem aprobari ca pentru orice produs nou, mai ales pentru unul care are impact pe provizionare, in sensul ca sunt cerinte de capital suplimentare pentru eliberarea garantiilor.

Acum depinde de BNR in ceea ce priveste aprobarea. Estimam ca in doua-trei saptamani vom acorda primele credite prin programul Prima Casa 4", a declarat Oana Petrescu.

Vicepresedintele BCR a mentionat ca BCR are un sold foarte important in ceea ce priveste creditele acordate pana in prezent prin Prima Casa, motiv pentru care estimeaza ca vor fi acordate imprumuturi inca un an si jumatate sau doi ani prin acest program, daca se dubleaza expunerea.

"Soldul este de aproape 600 de milioane euro, suma care reprezinta valoarea creditelor acordate de BCR prin programul Prima Casa", a precizat Oana Petrescu.

Vicepresedintele BCR a explicat ca, pana la demararea programului, clientii pot accesa un produs punte pentru cei care nu pot sa astepte programul Prima Casa 4.

BCR a anuntat, la jumatatea lunii aprilie, ca a lansat o alternativa de finantare la programul Prima Casa 3, exclusiv pentru clientii care nu mai pot astepta urmatoarea etapa a programului guvernamental, cu costuri similare.

#bcr prima casa, #program prima casa, #prima casa apartamente, #credit prima casa , #stiri BCR