Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR, Prima Casa 2: plafon de 216 mil euro, dobanda de 4,6%

BCR, Prima Casa 2: plafon de 216 mil euro, dobanda de 4,6%

BCR are alocate aproape 216 milioane euro pentru programul "Prima Casa 2", iar aproape 100 de dosare sunt deja in curs de aprobare, se arata intr-un comunicat al institutiei de credit.

Astfel, la o valoare medie a unui credit de 41.000 euro (media in cadrul programului "Prima Casa 1"), BCR ar putea acorda peste 5.000 de credite. Banca acorda imprumuturile la o dobanda de 4,6% pe an, fara comisioane lunare sau de acordare.

"Sustinem in mod special construirea de locuinte noi ca parte foarte importanta a programului Prima Casa. Impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor si FNGCIMM pregatim procedura optima pentru garantarea si finantarea constructiilor noi", a declarat Martin Skopek, vicepresedinte retail BCR.


Aproape 100 de dosare sunt in curs de aprobare pentru credite prin programul "Prima Casa 2", semnarea lor fiind estimata pentru prima saptamana de derulare a programului.


O treime din dosarele in curs de aprobare la BCR in acest moment sunt din Bucuresti, restul fiind aplicatii din provincie. In prezent, valoarea medie a unui imprumut solicitat se situeaza in jurul a 50.000 euro in Capitala si 37.000 euro in provincie.


BCR a fost liderul programului "Prima Casa 1", cu peste 8.000 de credite acordate, in valoare toatala de peste 330 de milioane de euro.


La o valoare medie a imprumutului de 41.000 euro (media in cadrul programului Prima Casa 1), rata lunara medie conform conditiilor din cadrul programului Prima Casa 2 este 263 euro in conditiile unui avans minim de 2.156 euro si o perioada de plata a creditului de 30 de ani.


Premierul Emil Boc a declarat, vineri, ca pentru programul "Prima Casa 2" a fost semnata conventia cadru cu 21 de banci, astfel incat programul sa fie operational de luni, cand clientii pot depune cereri de finantare.


Pentru anul in curs, fondul de garantare pentru Prima Casa este de 700 de milioane de euro.


Potrivit modificarilor la program, operate de Guvern in luna februarie, creditul pentru cumpararea unei locuinte prin "Prima Casa" va fi garantat in limita a 60.000 euro pentru imobile vechi ori deja incepute si 70.000 euro pentru locuinte cu lucrari inca neincepute, iar cumparatorii organizati in asociatii vor avea o garantie de cate 75.000 euro, tot pentru case noi.


Anterior modificarii, creditele bancare contractate prin acest program pentru locuinte, indiferent de anul constructiei, au fost garantate de stat in limita a 60.000 euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2700 ori
Citeste mai multe desprebcr prima casa euro plafon locuinte