BCR prelungeste oferta de refinantare

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 14:18
1371 citiri
BCR prelungeste oferta de refinantare

BCR prelungeste cu o luna, pana la 12 august, oferta speciala de refinantare a imprumuturilor de la alte banci prin credite cu garantii ipotecare, ca urmare a numarului mare de solicitari inregistrate in cele sase saptamani de campanie, care au totalizat 25 de milioane de euro.

"Vedem semne de dezghetare a cererii de credite. Clientii fac un calcul rational si aleg ofertele de refinantare care le faciliteaza un cost total al creditului si o rata lunara mai mici.

Volumul solicitarilor de refinantare in cadrul campaniei SMART a fost dublu fata de estimarile noastre, ceea ce demonstreaza ca exista un interes masiv pentru refinantare in randul clientilor. 

O tendinta interesanta este cresterea numarului clientilor care detin credite negarantate si care opteaza pentru refinantarea acestora printr-un credit garantat cu ipoteca, datorita costurilor mai avantajoase", a declarat Stefan Coroianu, director Produse Retail in cadrul BCR, citat intr-un comunicat al bancii. 

Valoarea medie a unui credit de refinantare cu garantii reale este de 30.000 de euro.

Potrivit bancii, cererea pentru refinantari este insotita de o crestere a cererii pentru creditul ipotecar, in special prin programul Prima Casa 4. 

"In acelasi timp, cererea pentru creditele Prima Casa 4 se mentine la un nivel ridicat, avand in vedere nivelul scazut al dobanzii si avansul redus (numai 5% din valoarea creditului solicitat). De la debutul programului Prima Casa 4, BCR a aprobat 3.500 credite in valoare totala de aproape 150 milioane euro", se mai arata in comuinicat. 

In cadrul campaniei de refinantare, BCR acorda credite ipotecare sau de nevoi personale garantate cu ipoteca in euro sau lei, de pana la 85% din valoarea imobilului adus in garantie (conform raportului de evaluare), in functie de capacitatea de rambursare a solicitantului si a eventualilor coplatitori.

#bcr, #refinantare bcr, #credit bcr , #stiri BCR