BCR: nou sistem de securitate a sucursalelor

Luni, 19 Aprilie 2010, ora 00:55
1330 citiri
BCR: nou sistem de securitate a sucursalelor

Banca Comerciala Romana (BCR) va implementa un nou sistem de securitate a sucursalelor bancii, prin reducerea plafoanelor de numerar existente in unitati, monitorizarea acestora prin sisteme de securitate, camere video si patrule mobile, inlocuind astfel paza umana permanenta.

"Programul este implementat in conformitate cu prevederile legale, in urma a peste doi ani de analize si evaluari de risc, sesiuni de consultare cu reprezentanti ai Politiei si specialisti in domeniul securitatii bancare", se arata intr-un comunicat al BCR.

Banca mentioneaza ca existenta numerarului in unitatile bancare le face pe acestea potentiale tinte pentru agresori.

"Cu cat mai putin numerar, cu atat mai putin interes din partea potentialilor infractori.

Pentru a le face cat mai neatractive pentru agresori am hotarat sa reducem semnificativ plafoanele de numerar din unitatile BCR prin aplicarea unui plan flexibil de alimentare cu numerar si inlocuirea seifurilor cu aparate multifunctionale specializate, care nu elibereaza numerar decat in urma validarii tranzactiilor in sistemul informatic", a declarat, in comunicat, Florentin Stanciu, directorul de Management al Securitatii in cadrul BCR.

In cadrul noului program, protectia si supravegherea unitatilor BCR se vor face prin intermediul unor sisteme de securitate si camere de luat vederi, precum si prin echipaje mobile de securitate cu rol de patrulare. Echipajele sunt asigurate de companii de securitate profesioniste, timpii de interventie fiind redusi semnificativ, conform pre-testelor efectuate, arata banca.

"BCR inlocuieste astfel paza umana permanenta a unitatilor sale cu sisteme avansate de securitate si supraveghere precum si patrule de securitate mobile, reducand in acelasi timp atractivitatea unitatilor pentru potentiali agresori prin dimininuarea semnificativa a numerarului disponibil in cadrul acestora", se mai arata in comunicat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bcr, #sistem, #securitate, #banca , #stiri BCR