Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR majoreaza dobanda la depozitele in dolari

BCR majoreaza dobanda la depozitele in dolari
Banca Comerciala Romana va majora cu pana la 37 la suta nivelul dobanzilor la depozitele in dolari, noile niveluri de dobanda fixa urmand sa fie aplicata la toate noile depozite constituite in incepand cu 15 iunie 2005.BCR bonifica cea mai atractiva dobanda, cea de 4,25 la suta pe an, la depozitul Comod BCR pe 24 de luni, cu dobanda fixa care poate fi constituit si pe termene mai scurte, care au, de asemenea, niveluri de dobanda avantajoase, de exemplu, un depozit la termen de 18 luni are dobanda 4,10 la suta pe an, 12 luni, cu plata dobanzii la scadenta - 3,75la suta pe an sau 12 luni - cu plata lunara a dobanzii - 3,25la suta pe an.

Pentru aceste termene de depozit un alt avantaj il constituie faptul ca nu se percepe comision la lichidarea depozitului in numerar sau prin transfer bancar la scadenta, iar pentru depozitele Comod BCR constituite in dolari pe termene foarte scurte, dobanzile sunt: 3 luni - 2,75 la suta pe an si la 6 luni - 3,25la suta pe an.

BCR incurajeaza economisirea in moneda nationala bonificand dobanzi atractive pentru depozitele in lei, cu dobanda variabila, constituite pe termen de 18 luni dobanda este de 9,50 la suta an - cu plata la scadenta si 9,22 la suta pe an - cu plata lunara, la un depozit de 12 luni, dobanda este de 9,25 la suta pe an - cu plata la scadenta si 9 la suta - cu plata lunara, 9 luni - 9la suta - cu plata la scadenta si 8,85 la suta pe an - cu plata lunara a dobanzii.

Un alt tip de depozit, foarte flexibil si cautat de clienti, este Maxicont BCR la care banca bonifica, pe transe de economisire, dobanzi, la conturi constiutite in lei, de 5 la suta pe an pentru valori intre 5 si 25 de milioane de lei inclusiv - 5 la suta pe an, intre 25-50 milioane de lei inclusiv - 5,5 la suta pe an, iar peste 50 de milioane de lei - 6 la suta pe an, in timp ce in valuta, dobanzile sunt de 1,25 la suta pe an pentru sume cuprinse intre 250 si 500 de euro sau dolari inclusiv - 1,25 la suta pe an, intre 500-1.000 inclusiv - 1,50 la suta pe an, iar pentru valori ce depasesc o mie de euro sau dolari, dobanda este de 1,75 la suta pe an.

Depozitele Maxicont au astfel dobanzi apropiate de depozitele la termen dar grad de lichiditate apropiat depozitelelor la vedere, la care BCR bonifica o dobanda de 0,25 la suta annual, in lei si 0,50 la suta pe an pentru depozitele in dolari si euro.

Ca alternativa la depozite, BCR ofera un produs special de economisire - certificatele de depozit cu discount- ce confera titularilor accesul la sumele depuse si inainte de scadenta in conditii avantajoase, clientul putand opta pentru scadente in prima zi lucratoare a oricarei luni calendaristice dintr-un orizont de timp de 1 an.

Certificatele de depozit cu discount in USD au dobanzi de pana la 3.80 la suta an pentru o maturitate de 12 luni, iar cele in lei dobanzi de pana la 9.50 al suta pe an pentru maturitate de 12 luni.

Banii NostriTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1012 ori