BCR Leasing IFN ofera finantari imobiliare de cel putin 100.000 euro firmelor mici si mijlocii

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 12:46
1637 citiri
BCR Leasing IFN ofera finantari imobiliare de cel putin 100.000 euro firmelor mici si mijlocii

BCR Leasing IFN ofera leasing imobiliar intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), cu un prag minim de 100.000 euro pentru valoarea finantata si o perioada contractuala de pana la 15 ani, avansul solicitat fiind de 10% din valoarea bunului, a anuntat compania. Avansul standard necesar accesarii acestui produs este de cel putin 10% din valoarea bunului, fara taxa pe valoare adaugata (TVA), iar dobanda este negociabila, in functie de performantele companiei si de volumul finantarii solicitate, se arataa in comunicatul companiei.


Comisionul de management, care este negociabil, se plateste o singura data si creste de la 1% la 3% din valoarea finantata. BCR Leasing IFN nu aplica alte comisioane, iar valoarea reziduala este negociabila, potrivit companiei.


BCR Leasing IFN promoveaza leasingul imobiliar pentru IMM-uri, ce permite finantarea in sistem leasing financiar clasic sau "sale-and-lease-back" a constructiilor finalizate - imobile rezidentiale sau apartamente, sedii sociale, hale de productie, hoteluri si pensiuni, cabinete medicale, centre comerciale, depozite, precum si terenuri intravilane.


Sistemul "sale & lease-back" presupune vanzarea catre compania de leasing a unui activ aflat in proprietatea clientului, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung acesta isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra activului respectiv, asigurand in acelasi timp lichiditati prin contractul de leasing.


Compania ofera finantari in sistem sale-and-lease-back, cu avans zero si perioade contractuale intre 12 si 180 luni. Ca si in cazul leasingului imobiliar clasic, clientul detine drepturile de utilizare asupra imobilului inclusiv pe toata perioada contractului de leasing, dupa care redevine proprietar.


BCR Leasing IFN este prezenta pe piata romanesca de leasing din 2001, ca subsidiara a Bancii Comerciale Romane. In prezent face parte din grupul financiar Erste. Compania a afisat o valoare a bunurilor finantate de 291 milioane euro in primele sase luni din 2008, in crestere cu peste 65% fata de intervalul similar al anului trecut, ca urmare a avansului puternic pe segmentul de vehicule comerciale


BCR Leasing IFN si-a consolidat pozitia de leader pe piata romanesca de leasing, potrivit estimarilor companiei, cu o cota de piata de circa 10%.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...