BCR Leasing estimeaza o crestere cu 10-15% a pietei romanesti de leasing

Miercuri, 24 Ianuarie 2007, ora 12:30
736 citiri

CR Leasing IFN SA anticipeaza, pentru 2007, o crestere cu 10 - 15% a volumului bunurilor finantate in sistem leasing, pe piata romaneasca de profil si un volum global al finantarilor de circa 3,5 miliarde euro, a anuntat, miercuri, un comunicat al BCR Leasing IFN SA.

Presedintele Asociatiei de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB), Septimiu Postelnicu, declara, pe 10 decembrie 2006, ca, in viziunea sa, leasingul se va dezvolta sustinut din 2008, cand piata va fi matura, iar in urmatorii trei-patru ani, valoarea pietei leasingului ar putea ajunge la cinci miliarde euro. "Din punctul meu de vedere, piata de leasing se va dezvolta cu adevarat din 2008 incolo", mai preciza Postelnicu. Premizele unei piete concurentiale adevarate, date de maturitatea pietei, de jucatorii mari si cadrul legislativ "asezat", vor aparea in 2008, potrivit presedintelui ALB.

Estimarea presedintelui ALB, asociatie care construita initial pe nucleul companiilor de leasing care fac parte din grupuri financiar-bancare, este mai prudenta decit prognoza sefului Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR). "Valoarea contractelor incheiate pe piata a depasit 1,5 miliarde euro pe primele sase luni din acest an si, avand in vedere ca a doua parte a anului este de obicei mai favorabila din punct de vedere al volumului contractelor, avem sanse sa ajungem la o valoare a contractelor de trei miliarde euro pana la sfarsitul lui 2006", a declarat, pe 29 septembrie 2006, presedintele ASLR, Bogdan Apahidean.

Cadrul legislativ al IFN-urilor va include normele Basel II pentru societatile de leasing ce fac parte dintr-un grup bancar, noile cerinte ale bancii centrale, componentele de legislatie europeana pe partea vamala si altele. Acest lucru va pune probleme operationale societatilor de leasing din piata.

BCR Leasing IFN SA a finantat in sistem leasing, in 2006, bunuri in valoare de circa 295 milioane euro, valoarea totala a contractelor incheiate de companie, in 2006, ridicandu-se la peste 355 milioane euro, ceea ce reflecta o crestere cu 50% a vanzarilor, a anuntat, miercuri, compania.

Bloombiz
(Sursa: NewsIn)