Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR lanseaza un depozit structurat cu dobanda corelata cu pretul aurului la Londra

BCR lanseaza un depozit structurat cu dobanda corelata cu pretul aurului la Londra
BCR a lansat miercuri un produs de economisire si investitie de tipul unui depozit structurat cu optiuni, pentru care dobanda este corelata cu evolutia pretului aurului pe piata din Londra. Suma minima pentru deschiderea unui depozit Gold este de 1.000 de lei, depozitul putand fi constituit in octombrie, in patru serii saptamanale, potrivit datelor publicate de banca.


Pentru sume care depasesc echivalentul a 500.000 euro,depozitele se pot construi avand in vedere solicitarile specifice ale clientilor.



Maturitatea depozitului este de sase luni, iar fiecare serie este formata din doua perioade: de vanzare si de existenta propriu-zisa a depozitului.



In perioada de vanzare, cu o durata de sapte zile calendaristice, banca ofera o dobanda de 8% pe an, iar pentru perioada de existenta este calculat un bonus de natura dobanzii, in functie de evolutia pretului aurului pe piata de profil din Londra, intre prima zi si penultima zi a depozitului.



Daca pretul afisat la 15, ora Londrei, in ziua anterioara datei scadentei, este mai mare decat pretul aurului afisat la 15, ora Londrei, in prima zi a perioadei de existenta, banca plateste clientului 30% din diferenta calculata procentual dintre cele doua cotatii ale aurului.



Daca pretul este mai mic sau egal, banca nu va plati bonus la dobanda la depozitul constituit in lei.



Astfel, pentru un depozit de 1.000 lei, constituit pe 15 octombrie 2008, cu perioada de vanzare 10-16 octombrie, clientul primeste dobanda aferenta celor doua zile ramase din perioada de vanzare, calculata cu dobanda de 8% pe an, in data de 17 octombrie 2008.



Perioada de existenta ar fi intre 17 octombrie 2008 si 17 aprilie 2009. In cazul in care pretul aurului ar fi de 880 dolari in 17 octombrie 2008 si de 1.055,50 dolari in ziua anterioara scadentei (16 aprilie 2009), cresterea pretului aurului ar fi de 19,94%, ceea ce adauga un bonus de natura dobanzii de 5,98% din notional, pentru perioada de sase luni a depozitului, respectiv suma de 59,83 lei,potrivit calculelor bancii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2470 ori