Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR ieftineste creditele Prima Casa

BCR ieftineste creditele Prima Casa


Banca Comerciala Romana (BCR) modifica oferta de pret pentru creditul ipotecar Prima Casa prin reducerea marjei de dobanda de la 2,5% la 2,2% pentru clientii care nu vireaza salariul intr-un cont BCR, dobanda finala fiind de 4,62% pe an, potrivit unui comunicat al bancii.

BCR precizeaza ca va pastra oferta pentru clientii care isi incaseaza sau vor incasa salariul la BCR, marja de dobanda fiind de 2% pe an, iar dobanda de 4,42% pe an.

'La inceputul lunii august, sarbatorim 5 ani de la acordarea primului credit Prima Casa de catre BCR. Chiar daca a suferit o serie de ajustari de-a lungul timpului, programul Prima Casa a ajutat numeroase familii sa se mute in prima lor locuinta, intr-o perioada in care economia avea nevoie de sprijin. Am redus dobanda pentru a fi mai atractivi pentru clientii care inca nu tranzactioneaza cu BCR si le oferim astfel, sansa de a se convinge ca serviciile impreuna cu expertiza noastra in Program fac oferta pentru creditul Prima Casa imbatabila', a declarat Ioana Mihai, sef Departament Credite Garantate.

Din august 2009, BCR a acordat credite in valoare de peste 5,5 miliarde lei in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa si a ajutat aproximativ 34.000 de familii sa isi achizitioneze prima locuinta. Cele mai multe credite au fost contracte de clienti din Bucuresti (peste 40%).

Poate beneficia de creditul Prima Casa 6 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati.

Pentru demararea creditului, clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%, iar banca accepta pana la 3 coplatitori, cu conditia ca la finalizarea creditului, atat solicitantul, cat si coplatitorii sa aiba varsta maxima de 75 ani.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate - deci la jumatate din valoarea acordata a creditului. In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1792 ori