BCR ieftineste creditele Prima Casa

Miercuri, 30 Iulie 2014, ora 11:45
1869 citiri
BCR ieftineste creditele Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) modifica oferta de pret pentru creditul ipotecar Prima Casa prin reducerea marjei de dobanda de la 2,5% la 2,2% pentru clientii care nu vireaza salariul intr-un cont BCR, dobanda finala fiind de 4,62% pe an, potrivit unui comunicat al bancii.

BCR precizeaza ca va pastra oferta pentru clientii care isi incaseaza sau vor incasa salariul la BCR, marja de dobanda fiind de 2% pe an, iar dobanda de 4,42% pe an.

'La inceputul lunii august, sarbatorim 5 ani de la acordarea primului credit Prima Casa de catre BCR. Chiar daca a suferit o serie de ajustari de-a lungul timpului, programul Prima Casa a ajutat numeroase familii sa se mute in prima lor locuinta, intr-o perioada in care economia avea nevoie de sprijin. Am redus dobanda pentru a fi mai atractivi pentru clientii care inca nu tranzactioneaza cu BCR si le oferim astfel, sansa de a se convinge ca serviciile impreuna cu expertiza noastra in Program fac oferta pentru creditul Prima Casa imbatabila', a declarat Ioana Mihai, sef Departament Credite Garantate.

Din august 2009, BCR a acordat credite in valoare de peste 5,5 miliarde lei in cadrul Programului Guvernamental Prima Casa si a ajutat aproximativ 34.000 de familii sa isi achizitioneze prima locuinta. Cele mai multe credite au fost contracte de clienti din Bucuresti (peste 40%).

Poate beneficia de creditul Prima Casa 6 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50 metri patrati.

Pentru demararea creditului, clientii trebuie sa dispuna de un avans de minim 5%, iar banca accepta pana la 3 coplatitori, cu conditia ca la finalizarea creditului, atat solicitantul, cat si coplatitorii sa aiba varsta maxima de 75 ani.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate - deci la jumatate din valoarea acordata a creditului. In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0,15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#credite prima casa, #prima casa bcr, #dobanzi credite BCR , #stiri BCR