Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR i-ar putea amana pe someri de plata ratelor

BCR i-ar putea amana pe someri de plata ratelor
Banca Comerciala Romana ar putea accepta sa amane platile de rate la creditele atrase de persoanele care isi pierd locul de munca, a declarat, miercuri, directorul executiv al directiei dezvoltare afaceri si produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu. "Pentru cei care isi pierd locul de munca, am putea amana pentru o perioada foarte scurta obligatiile pe care le au acestia fata de banca. Orice decizie in acest sens se va lua punctual, la nivel individual", a spus Mititelu.


De asemenea, directorul BCR a aratat ca banca va asigura suport tehnic si consultanta celor care vor intampina probleme temporare de administrare a lichiditatilor.Potrivit lui Mititelu, pentru clientii care au obligatiile platite la zi, contractele actuale de credit permit bancii sa lungeasca scadentele la imprumuturile in derulare, cu scopul de a micsora rata lunara de achitat.Oficialul BCR a recunoscut ca in ultimele luni s-a observat o crestere a restantelor, care a fost cauzata de majorarea ratelor la creditele unde a expirat perioada promotionala de dobanda fixa, dar si de cresterea costurilor de finantare in euro si lei, care au majorat dobanda la imprumturi.BCR a anuntat, miercuri, ca a modificat oferta de credite, introducand dobanda variabila in functie de indicatorii ROBOR si EURIBOR, odata cu eliminarea unor comisioane aferente produselor de creditare.BCR a introdus pentru produsele de creditare o dobanda variabila in functie de indicii de pe piata monetara ROBOR la trei luni si la sase luni si EURIBOR la sase luni, dar si o dobanda fixa pe toata perioada de creditare pentru creditele de consum si ipotecare, in euro si lei.In cazul creditelor de consum nesecurizate, BCR a eliminat comisionul de analiza de 50 de lei si va aplica un singur comision initial, de 3%, la valoarea creditului.Pentru acelasi tip de credite, banca a eliminat si comisionul de administrare lunar, de 0,05%, si va aplica un singur comision lunar, de urmarire a riscurilor, de 0,35% din valoarea initiala a imprumutului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2385 ori