BCR Fond de Pensii va prelua fondurile Prima Pensie si OTP

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 15:38
1784 citiri
BCR Fond de Pensii va prelua fondurile Prima Pensie si OTP

Fond de Pensii Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a decis, miercuri, autorizarea prealabila a fuziunii fondurilor de pensii private obligatorii Prima Pensie si OTP cu BCR Fond de Pensii Administrat Privat, masura solicitata anterior de reprezentantii celor trei institutii, relateaza NewsIn.

Pe 8 iulie, BCR Administrare Fond de Pensii depusese la CSSPP documentatia pentru autorizarea prealabila a fuziunii Fondului administrat de BCR cu doua fonduri de pensii private obligatorii. "Aceste doua operatiuni de fuziune se incadreaza intr-un proces natural de consolidare a pietei fondurilor de pensii administrate privat, in conditiile in care legea prevede un plafon minim de 50.000 de participanti care trebuie atins in perioada primilor trei ani de la data constituirii fondului de pensii, in vederea asigurarii functionarii eficiente si in conditii de siguranta pentru participanti", se arata in comunicatul CSSPP.

Astfel, BCR Fond de Pensii Administrat Privat, administratorul unui fond cu 213.796 participanti, va derula concomitent operatiuni de fuziune cu fondurile de mici dimensiuni OTP (20.706 participanti) si Prima Pensie (18.101 participanti).

Participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la orice alt fond de pensii administrat privat, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, se mai arata in comunicat, in care se mai precizeaza, printre altele, ca fuziunea se va putea finaliza ulterior acestui termen de trei luni.

"Mentionam ca procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private - Pilonul II cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit prevederilor normei 14/2008 care stabileste reguli privind protectia participantilor in aceasta situatie. Astfel, autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa consultarea participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant. Amintim ca administratorul fondului absorbit are obligatia de a trimite participantilor, in scris, cu confirmare de primire, noile conditii ale prospectului fondului absorbant si de a-i informa asupra posibilitatii de transfer fara penalitati, in termenul legal mentionat anterior", anunta CSSPP.

Preluarea participantilor care nu s-au transferat de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant, precum si preluarea activelor ramase dupa transferul participantilor la alte fonduri de pensii administrate privat se vor efectua dupa obtinerea autorizarii definitive a fuziunii, atunci cand va incepe derularea efectiva a operatiunii de fuziune a fondurilor de pensii administrate privat.

CSSPP mai precizeaza ca, de la data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit. Administratorii fondurilor care fuzioneaza trebuie sa faca public anuntul de fuziune a celor doua fonduri de pensii administrate privat prin publicarea acestuia in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala si pe website-urile celor doi administratori.

Totodata, decizia de autorizare prealabila va fi disponibila si pe site-ul www.csspp.ro, pana la eliberarea autorizarii definitive de fuziune. Arbitrul pensiilor private a mai anuntat ca restul actelor individuale ale CSSPP, adoptate in sedinta de miercuri, respectiv decizii de avizare a modificarilor de prospect schema de pensii, precum si decizii de autorizare sau avizare a modificarilor in actele constitutive ale administratorilor vor fi publicate si detaliate in Buletinul Lunar al CSSPP, din 15 septembrie.

Pe 13 august, CSSPP a decis radierea fondului de pensii Omniforte, in urma aprobarii definitive a fuziunii dintre Omniasig Fond de Pensii si BCR Administrare Fond de Pensii, dupa ce, potrivit deciziei 509/24.06.2009 emise de arbitrul pensiilor private, pe 3 iulie a fost finalizata fuziunea prin absorbtie a celor doua fonduri - BCR Fond de Pensii Administrat Privat si Omniforte.

La sfarsitul lui iulie, BCR Fond de Pensii avea peste 211.000 de participanti si o valoare a activului net de 72,62 milioane lei. In prezent sunt 12 administratori de fonduri de pensii private obligatorii (pilon II), astfel ca, dupa finalizarea fuziunii vor ramane 10. 

Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
Producția primei mașini electrice concepute în China și fabricate în Europa a început deja. Leapmotor T03 va intra la producție în masă în luna septembrie și va fi disponibilă și în...
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
Mai multe țări din Europa de Est au fost afectate vineri, 21 iunie, de o pană de curent importantă, din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba despre Muntenegru, Bosnia și cea mai mare...
#administrator, #fonduri, #fuziune, #pensii , #stiri BCR

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Ce simbolizează o sticlă cu apă lăsată pe acoperișul unei mașini. Oportunitatea nebănuită de majoritatea oamenilor
  2. Cele trei modele de autoturisme SUV care trebuie evitate atunci când sunt vândute second hand
  3. Un gigant auto care are fabrică și în România trece la concedieri masive
  4. Statul care devine patria miliardarilor. Peste 6.700 de bogați ar urma să se mute aici până la sfârșitul acestui an
  5. Prețurile au luat-o razna complet pe litoralul românesc: stațiunea care concurează cu Mamaia, din acest punct de vedere
  6. Un sediu AUR a fost vândut cu o sumă colosală. Mesajul cu maximă vizibilitate care ere afișat ”în vitrină”
  7. Super-afacere pe criză: profit-record făcut de un cunoscut lanț de covrigării
  8. Familia Becali, gata să dea lovitura. Investiție masivă pregătită în Constanța
  9. Cum arată prima mașină electrică "chinezească" produsă în Europa. Va concura puternic Dacia Spring VIDEO
  10. BNR dă unde verde milionarului Dan Ostahie să cumpere o bancă românească. Cum se va numi noua instituție