Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR Fond de Pensii ar putea prelua fondul de pensii facultative BCR Prudent

BCR Fond de Pensii ar putea prelua fondul de pensii facultative BCR Prudent
Oferta de preluare a fondului de pensii facultative BCR Prudent de catre BCR Fond de Pensii va fi discutata in sedinta din 25 august de catre actionarii BCR Asigurari de Viata. BCR Fond de Pensii detine un fond pe piata pensiilor obligatorii, anunta convocatorul publicat de companie. Arbitrul pensiilor private a reglementat, in iunie, procedura prin care administratorul unui fond de pensii obligatorii poate prelua mai multe fonduri de pensii facultative (pilonul III), dar numai cu acordul majoritatii participantilor fondului care urmeaza sa fie preluat.


In urma unei intelegeri cu conationalii de la Erste Bank, Vienna Insurance Group a preluat, la sfarsitul lunii martie, afacerile de asigurari ale bancii austriece, inclusiv cele de pe piata romaneasca.Astfel, VIG a preluat participatiile majoritare in cadrul BCR Asigurari de Viata si BCR Asigurari de la Banca Comerciala Romana, subsidiara romaneasca a Erste Bank.Daca actionarii vor aproba propunerea, fondul de pensii facultative  BCR Prudent, administrat de BCR Asigurari de Viata, ar putea fi preluat de BCR Administrare Fond de Pensii, companie detinuta in proportie de 99,99% de BCR.Conform actului normativ, participantii care nu sunt de acord cu preluarea se pot transfera fara penalitati la un alt fond de pensii facultative.Astfel, in termen de 30 de zile calendaristice de la data informarii, participantii care nu sunt de acord cu oferta de preluare pot solicita transferul la un alt fond de pensii facultative, fara penalitati de transfer.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1094 ori