Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR deschide "Prima Casa 4"

BCR deschide "Prima Casa 4"

Banca Comerciala Romana (BCR) a inceput luni creditarea in programul "Prima Casa 4" si este prima institutie de credit participanta la noua etapa a programului.

"Suntem bucurosi ca am reusit sa incepem creditarea in cadrul celei de-a patra etapa a Programului Prima Casa. Putem, astfel, sa ne ajutam in continuare clientii sa-si indeplineasca visul de a-si cumpara locuinta dorita.

BCR este cel mai mare creditor ipotecar din Romania si cel mai important sustinator al programului Prima Casa.

BCR are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate pana in prezent prin programul Prima Casa.


Vom putea acorda imprumuturi inca un an si jumatate sau doi ani prin acest program, daca ne dublam expunerea", a declarat Oana Petrescu, Vicepresedinte Retail BCR.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia, nicio locuinta, indiferent de modul si momentul in care a fost dobandita, sau care detine in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Program, in suprafata utila mai mica de 50m².

Dobanda este variabila si este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric).

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de EURIBOR) este de 219.22  euro.

Clientii trebuie sa dispuna de un aport personal (avans) de 5% din pretul de achizitie al locuintei (care acopera diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare sau din documentele specifice procedurilor de licitatie si finantarea garantata) ori din costul de construire (care acopera diferenta dintre valoarea din contractul de antrepriza si finantarea garantata).

Banca accepta pana la 3 coplatitori.

Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare.

Comisionul de rambursare anticipata este zero.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisa de FNGCIMM, in numele si in contul statului, avand valoare determinata, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat

Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate- deci la jumatate din valoarea acordata a creditului.

Comisionul de gestiune se va plati catre FNGCIMM in fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la data de 31 decembrie a anului precedent.

In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luniTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1917 ori