BCR: Bonusuri mai reduse daca performanta bancii nu se imbunatateste

Vineri, 05 Noiembrie 2010, ora 15:18
1174 citiri
BCR: Bonusuri mai reduse daca performanta bancii nu se imbunatateste

Directorul executiv al BCR, Dominic Bruynseels, a declarat vineri ca, daca performanta bancii nu se imbunatateste semnificativ in ultimul trimestru din acest an, atunci si bonusurile acordate salariatilor vor fi mai reduse, informeaza NewsIn.

"Negocierile avute cu salariatii au insemnat ca platile sa fie mai legate de performanta operatiunilor in acest an, care a fost mai slaba, deci veniturile totale platite vor fi reduse. Desigur, daca performanta bancii nu se imbunatateste semnificativ in ultimul trimestru al acestui an, atunci va fi vorba si de bonusuri mai reduse. Sectorul privat nu este imun la ceea ce se intampla in alte parti ale economiei si angajatii tot asa", a precizat Dominic Bruynseels.

Potrivit acestuia, cheltuielile cu personalul s-au redus cu 8,3% in primele noua luni din acest an fata de aceeasi perioada din 2009, iar ca pondere in totalul cheltuielilor au scazut la 49,7%.

Totodata, numarul angajatilor bancii a scazut cu 600.

Directorul executiv al BCR a mai mentionat ca bonusul lui va fi stabilit de catre Andreas Treichl, presedintele executiv al grupului Erste, actionarul majoritar al BCR.

Grupul BCR a obtinut in primele noua luni din acest an un profit net consolidat dupa impozitare si interese minoritare de 494,5 milioane lei (117,7 milioane euro), cu 29,3% mai mic decat in perioada similara din 2009, pe fondul cheltuielilor mai mari cu provizioanele.

Rezultatul operational a crescut, insa, cu 3,6%, la 2,3 miliarde lei (548,4 milioane euro) de la 2,22 miliarde lei (528,0 milioane euro) in primele noua luni din 2009, "ca rezultat al cresterii venitului operational combinat cu un control mai bun si eficient al costurilor".

Venitul operational a crescut usor, de la 3,49 miliarde lei (829,3 milioane euro) la 3,55 miliarde lei (844,9 milioane euro).

Potrivit reprezentantilor grupului financiar, BCR a continuat sa administreze o activitate solida si durabila potrivit asteptarilor, "in conditiile unui mediu economic inca perturbat".

Astfel, activele totale ale bancii au crescut cu 1,62%, la 65,57 miliarde lei (15,35 miliarde euro) la 30 septembrie 2010, de la 64,52 miliarde lei (15,23 miliarde euro) la 31 decembrie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#bcr angajati bonusuri performante banca , #stiri BCR