Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

BCR asteapta cumparatori cu prezenta globala pe piata

BCR asteapta cumparatori cu prezenta globala pe piata
Vanzarea ultimului pachet de actiuni detinut de AVAS la BCR (de 36,88%) se afla in atentia unor institutii financiar-bancare de prestigiu, cu o deosebita putere financiara.Intrebat ieri de ziarul nostru cum si cu cine vede realizat acest proces, presedintele executiv, Nicolae Danila, a declarat: "BCR are un activ valoros care poate aduce pentru actionari sume considerabile. Potentialii cumparatori sunt, in opinia mea, diferiti de cei ai CEC, ceea ce face posibil ca procesele sa mearga in paralel.

Dintre cei interesati de BCR cred ca partenerul ideal face parte din categoria institutiilor cu o activitate globala si care nu au o prezenta in Romania. Cu astfel de banci nu intram in competitie pe plan global, iar pe plan intern adaugam valoare clientilor lor si ai BCR, conlucrand impreuna.


Dintre numele vehiculate pana acum in presa sau care si-au exprimat intentia la AVAS e de vazut cum anume unele dintre bancile respective realizeaza managementul riscului si ce nivel de provizionare au avut in ultimii 3 ani.


Pentru comparatie ar fi de analizat si raportul cost-venituri, nivelul rentabilitatii capitalului (ROE) s.a. O parte dintre bancile interesate de BCR sunt in etape de restructurari, de cautari si repozitionari pe plan intern sau international. Sunt banci care acum trei ani neglijau total si au mers pe reducerea activitatii de retail in portofoliul lor. Iata ca astazi lucrurile stau cu totul altfel din acest punct de vedere si doresc sa introduca din nou in strategia lor retailul.


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 873 ori