BCR Asigurari, scadere de 9% a afacerilor

Luni, 18 Aprilie 2011, ora 12:28
1191 citiri
BCR Asigurari, scadere de 9% a afacerilor

Volumul primelor brute subscrise inregistrate de BCR Asigurari VIG in 2010 a scazut cu 9%, pana la 125 milioane euro, fata de anul anterior, conform NewsIn.

Compania a inregistrat in 2010 un profit brut in valoare de 14,43 milioane lei, potrivit standardelor IFRS. "BCR Asigurari VIG a implementat anul trecut o strategie de eficientizare a activitatilor de back office si solutionare daune, precum si de optimizare a procesului de control al costurilor administrative si de achizitii", se arata in comunicat.

Cea mai mare crestere ca pondere in structura portofoliului a fost de 40% pentru asigurarile de raspunderi civile generale, urmate de asigurarile RCA, cu o crestere de 25% si asigurarile de bunuri (de tip property) cu 6%. Asigurarile auto facultative (CASCO) au urmat tendinta generala negativa a pietei de profil si a activitatii de leasing, pe fondul procesului de eficientizare a portofoliului propriu de CASCO si a introducerii sistemului bonus/malus, se arata in comunicat.

Potrivit companiei, valoarea totala a despagubirilor platite anul trecut a scazut cu 7,9% si a fost in valoare de 357 milioane lei, conform raportarilor financiare IFRS ale grupului VIG, in comparatie cu anul 2009.

BCR Asigurari VIG precizeaza ca in 2010 a achitat una dintre cele mai mari daune din piata asigurarilor din ultimii ani, in valoare de 11 milioane lei, pentru o polita de asigurare tip property.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bcr asigurati, #rezultate bcr , #stiri BCR