BCR Administrare Fond de Pensii vrea sa fuzioneze cu 2 noi fonduri

Miercuri, 08 Iulie 2009, ora 15:28
1042 citiri
BCR Administrare Fond de Pensii vrea sa fuzioneze cu 2 noi fonduri

Administrare Fond de Pensii a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia pentru autorizarea prealabila a fuziunii Fondului administrat de BCR cu alte doua fonduri de pensii private obligatorii, a anuntat, miercuri, banca, conform NewsIn.

Institutia mai arata ca, potrivit deciziei nr. 509/24.06.2009 emise de CSSPP, pe 3 iulie, a fost finalizata fuziunea prin absorbtie a celor doua fonduri (BCR Fond de Pensii Administrat Privat si Omniforte).

Existenta fondului Omniforte inceteaza incepand cu acea data, urmand ca administratorului Omniasig Fond de Pensii sa-i fie retrasa "autorizatia de administrare a fondului de pensii administrat privat Omniforte", se precizeaza in comunicat.

Durata desfasurarii procesului de fuziune a fost de 4 luni, iar transferul fizic al participantilor si al activelor a fost finalizat.

Din cei 70.000 de participanti ai Omniforte, numai 500 de participanti au solicitat, pe perioada fuziunii, transferul fara penalitati catre alte fonduri de pensii private, a declarat directorul general al BCR Administrare Fond de Pensii, Simona Ditescu.

In prezent, BCR Fond de Pensii are aproximativ 230.000 de participanti validati. BCR Administrare Fond de Pensii prognozeaza ca va inregistra, la sfarsitul lui 2009, aproximativ 270.000 de participanti validati pe pilonul II de pensii.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 17,1 miliarde euro si detine in prezent 652 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalate peste 2.000 de bancomate si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#active, #fonduri, #fuziuni, #pensii , #stiri BCR